«10 εμβληματικά ελληνικά προϊόντα με πλήρη προστασία στην Εμπορική Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ιαπωνίας».

«10 εμβληματικά ελληνικά προϊόντα με πλήρη προστασία στην Εμπορική Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ιαπωνίας».

Ανακοίνωση του Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη:

«Η συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης ΕΕ-Ιαπωνίας είναι η μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία που έχει συνάψει μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μαζί, η ΕΕ και η Ιαπωνία κατέχουν το 1/3 του παγκόσμιου ΑΕΠ, ενώ το διμερές εμπόριο ανέρχεται περίπου στα 170 δις ευρώ κάθε χρόνο. Το 99% των δασμών που επιβάλλονται στις εξαγωγές της ΕΕ στην Ιαπωνία που σήμερα ανέρχονται σε 1 δις ευρώ ετησίως καταργούνται.

Η Εμπορική Συμφωνία ΕΕ-Ιαπωνίας δημιουργεί νέες ευκαιρίες στις εξαγωγές των αγροτικών μας προϊόντων. Που κάνει το εμπόριο ευκολότερο και ασφαλώς φθηνότερο για τους Έλληνες παραγωγούς καθώς στα ελληνικά προϊόντα όπως η Φέτα, οι Ελιές Καλαμάτας, η Μαστίχα Χίου, το Ελαιόλαδο Σητείας, η Ρετσίνα Αττικής, το Κρασί Σάμου, και το Ούζο που ήδη προστατεύονταν η ονομασία προέλευσης ήρθαν να προστεθούν τρία ακόμη προϊόντα Προστασίας Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ):

  •    Ελαιόλαδο Καλαμάτας
  •    Κασέρι
  •    Κεφαλογραβιέρα

Οι Έλληνες παραγωγοί που παράγουν τρόφιμα υψηλής ποιότητας μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως και με απόλυτη διασφάλιση τις ευκαιρίες που ανοίγονται σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς αγορές.