Συνάντηση Σενετάκη με Γενικό Διευθυντή “Ελληνικό Κτηματολόγιο

Οι ελλείψεις προσωπικού στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου, ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης που είχε ο βουλευτής ΝΔ κ. Μάξιμος Σενετάκης με τον Γενικό Διευθυντή του Ελληνικού Κτηματολογίου κ. Στέφανο Κοτσώλη.
Ο κ. Σενετάκης, ο οποίος ως πολιτικός μηχανικός γνωρίζει σε βάθος τα θέματα ιδιοκτησίας στο νομό Ηρακλείου, ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες που καταβάλει ο Οργανισμός, προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια, δικαιοσύνη και η ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία για τους πολίτες.
Προς ικανοποίηση του ο κ. Κοτσώλης τού ανέπτυξε το ευρύ σχέδιο αναμόρφωσης της οργανωτικής δομής και λειτουργίας του Οργανισμού, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ενοποίηση των κατά τόπους υποθηκοφυλακείων.
Σε ό,τι αφορά δε, την έλλειψη προσωπικού, ο κ. Κοτσώνης διαβεβαίωσε τον κ. Σενετάκη ότι άμεσα θα υλοποιηθεί η προγραμματική σύμβαση που είναι προς υπογραφή μεταξύ του Οργανισμού και του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, ώστε επιτέλους το γραφείο να στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό, που θα καλύψει τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν και θα προκύψουν το προσεχές διάστημα.
Ήδη άλλωστε ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει διαθέσει δυο δικηγόρους για να συνδράμουν στο έργο του Γραφείου, γεγονός που εκτιμήθηκε πολύ από το Δ.Σ. του Ελληνικού Κτηματολογίου, όπως αποκάλυψε ο κ. Κοτσώλης στον κ. Σενετάκη.