ΠΟΜΙΔΑ σε Χατζηδάκη: Να ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τις αναστολές όσων νοικιάζουν

Με επιστολή της στον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζιδάκη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) ζητά να τακτοποιηθούν εκκρεμότητες που αφορούν σε μισθώματα από ενοικιαστές που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Ολόκληρη η επιστολή της ΠΟΜΙΔΑ προς τον Κωστή Χατζηδάκη έχει ως εξής:

Αξιότιμε κε Υπουργέ

Σας ευχαριστούμε θερμότατα για τη συμμετοχή σας στο 38ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ, αλλά κυρίως για την άμεση ανταπόκρισή σας, πριν καλά-καλά κλείσουν οι κάμερες του Συνεδρίου μας, στα αιτήματα που σας θέσαμε υπόψη κατά τη διεξαγωγή του.

Συγκεκριμένα σας ζητήσαμε να αντιμετωπιστούν άμεσα από το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων τόσο η πλήρης αδιαφορία για την ενημέρωση των ιδιοκτητών σχετικά με τα ακριβή στοιχεία των αναστολών εργαζομένων, μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, όσο και η συνεχιζόμενη συμπαιγνία πολλών εργοδοτών και εργαζομένων για θέση τους σε εικονική αναστολή ελαχίστων ημερών, ώστε να εξαπατούν ταυτόχρονα τόσο τους εκμισθωτές των κατοικιών τους, μειώνοντας τα μισθώματά τους, όσο και το Δημόσιο.

Με χθεσινή σας ανακοίνωση αποδεχθήκατε άμεσα το δεύτερο αίτημά μας, ανακοινώνοντας ότι στο εξής η αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στις πληττόμενες επιχειρήσεις θα προαναγγέλλεται τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα της έναρξης της αναστολής. Αυτό ελπίζουμε ότι θα περιορίσει το φαινόμενο που επισημάναμε.

Παραμένει το πρώτο αίτημα, το οποίο συνίσταται στο ότι κάθε αναγγελία αναστολής εργασίας στην οποία ο εργαζόμενος είναι μισθωτής κύριας ή φοιτητικής κατοικίας θα πρέπει να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση και το ΑΦΜ του εκμισθωτή και να περιέρχεται αυτόματα μέσω ΤΑΧISNET στον εκμισθωτή, ο οποίος θα ενημερώνεται για τι πράγματι συμβαίνει.

Επίσης αίτημά μας είναι να καθιερωθεί ένα εύλογο όριο ελαχίστων ημερών διάρκειας της αναστολής ώστε προσχηματικές αναστολές 1-2 ημερών, να μην αποτελούν νόμιμη αιτία περικοπής του μηνιαίου μισθώματος.