Σεξουαλική παρενόχληση: Καταγγελίες και για γνωστούς δημοσιογράφους!

Απλώνεται -ως φαίνεται- και στο χώρο της δημοσιογραφίας το “μαύρο” σύννεφο της σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο ασκός του Αιόλου φαίνεται ότι ανοίγει και στο χώρο της δημοσιογραφίας, με τις πρώτες επώνυμες καταγγελίες για γνωστούς δημοσιογράφους-παρουσιαστές να κάνουν την εμφάνισή τους. Πρόκειται για καταγγελίες σεξουαλικές παρενόχλησης, η μία εξ αυτών έγινε από δημοσιογράφο-ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Αυστραλία, ο οποίος στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μίλησε ανοιχτά για συγκεκριμένο δημοσιογράφο-παρουσιαστή τον οποίο και κατονόμασε.

Η Άρια Γάτσα, αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “ΠΡΩΙΝΟ”, τόνισε ότι η δημοσιογραφική ένωση εχει ενημερωθεί για συγκεκριμένες καταγγελίες και κάλεσε τους συναδέλφους που έχουν παρόμοια περιστατικά να απευθυνθούν στην ΕΣΗΕΑ: “Η σιωπή πρέπει να σπάσει. Καλούμε τους συναδέλφους να έρθουν να μιλήσουν. Είμαστε ανοιχτοί και περιμένουμε όσους συναδέλφους θέλουν να έρθουν να προχωρήσουν σε καταγγελίες”, ήταν τα χαρακτηριστικά της λόγια.

Την ίδια ώρα, στον καλλιτεχνικό χώρο οι καταγγελίες συνεχίζονται και οι περιγραφές των θυμάτων συγκλονίζουν. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της Τζένης Μπότση και της Αγγελικής Λάμπρη, οι οποίες έχουν καταγγείλει το ίδιο πρόσωπο.