Συμμορίες ανηλίκων: Ο χάρτης των «εμφυλίων» ανάμεσα σε γειτονιές και σχολεία -Αγριοι καβγάδες, μαχαιρώματα

2

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η βία με θύτες ανήλικους, καθώς το τελευταίο διάστημα έρχονται όλο και περισσότερες περιπτώσεις στο φως όπως ο ξυλοδαρμός του σταθμάρχη και οι συμπλοκές σε Αργυρούπολη και Βύρωνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ. οι υποθέσεις όλων των ειδών σωματικών βλαβών με 194 ανήλικους πρωταγωνιστές έφτασαν τις 132 το 2020 σε όλη τη χώρα. Μάλιστα το ανησυχιτικό είναι πως σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» είναι ότι πολλές από τις υποθέσεις με πρωταγωνιστές του ανήλικους εκτυλίσσονται στα πλαίσια ενός «ακήρυχτου πολέμου» ανάμεσα σε «σχολικές συμμορίες ή συμμορίες της γειτονιάς. Πρωταγωνιστές είναι μαθητές ηλικίας 13-17 ετών, σε ομάδες των 10-30 ατόμων, υπεύθυνοι για κάθε είδους παραβατικές συμπεριφορές με φόντο την επίδειξη δύναμης.

Οι συμμορίες και η μάχη για τα κινητά τηλέφωνα

Συνολικά 17 σπείρες ανηλίκων εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. το 2020, υπεύθυνες για κάθε λογής αδικήματα, ανάμεσα τους και «ομάδες» ανηλίκων που κρύβονται πίσω από αιματηρές επιθέσεις και συμπλοκές. Μάλιστα τα στοιχεία δείχνουν πως οι δράστες επιδιώκουν να αρπάξουν τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων τους, καθώς αποτελούν «λάφυρα». Μάλιστα με αυτόν τον τρόπο οι δράστες θεωρούν πως εδραιώνουν την «κυριαρχία» τους σε γειτονιές της Αθήνας.
Ο χάρτης των σχολικών συμμοριών και η σιωπή των θυμάτων
Παγκράτι, Καισαριανή, Βύρωνας, Ζωγράφου, Πανόρμου, Γαλάτσι, είναι μερικές μόνο από τις περιοχές, στις οποίες τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγραφεί, συμπλοκές και βίαιες επιθέσεις με ανήλικους πρωταγωνιστές.
Την ίδια στιγμή όμως προβληματισμό προκαλεί στις Αρχές η απόφαση των θυμάτων να αποκρύψουν τις επιθέσεις που δέχονται με αποτέλεσμα να ακολουθούν νέες συμπλοκές ως αντίποινα.

Το περιστατικό στον Βύρωνα -«Σκοτώστε τον, σκοτώστε τον»

«Σκοτώστε τον, σκοτώστε τον». Αυτό φαίνεται ότι φώναξαν σύμφωνα με αυτήκοο μάρτυρα τα άτομα που επιτέθηκαν στον 17χρονο στον Βύρωνα το βράδυ του Σαββάτου τραυματίζοντας τον στο πόδι με μαχαίρι. Πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό στη μάχη των συμμοριών των ανηλίκων.
Σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ του Σαββάτου οι δράστες φαίνεται πως πλησίασαν το θύμα με αυτοκίνητο σε πλατεία του Βύρωνα. Αρχικά λογομάχησαν και στην συνέχεια ήρθαν στα χέρια. Στη συμβολή των οδών Νέας Ελβετίας και Καραολή και Δημητρίου, ο ένας από τους δράστες κατάφερε να ακινητοποιήσει τον 17χρονο μαθητή τον οποίο τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι στο μηρό. Αμέσως έσπευσε στο σημείο η αστυνομία και κατάφερε να συλλάβει έναν 19χρονο, ο οποίος επέβαινε στο αυτοκίνητο και συμμετείχε στην επίθεση. Μάλιστα το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την επίθεση στην Αργυρούπουλη με ανήλικους δράστες και θύματα.

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook