Έτσι κόλλησαν τη βρετανική μετάλλαξη στην Κρήτη -Το ταξίδι στο Ντουμπάι και τα έντονα συμπτώματα

17

Για τον τρόπο με τον οποίο προσβλήθηκε από τη βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού μίλησε το ζευγάρι ηλικιωμένων από την Κρήτη.

Πρόκειται για τη μετάλλαξη που, σε συνδυασμό με πλήρες άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες μπορεί να επαναφέρει στα 2.000 τα κρούσματα στην Ελλάδα κατά τον Μάρτιο.

Η βρετανική μετάλλαξη έχει ήδη «ταξιδέψει» σε 70 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Μια από τις περιοχές όπου καταγράφονται κρούσματα αυτής της μετάλλαξης είναι και η Κρήτη. Ενα ζευγάρι ηλικιωμένων από το Ηράκλειο Κρήτης διαπιστώθηκε θετικό στο νέο στέλεχος του κορωνοϊού.

«Το παιδί μας είχε κάνει τρία τεστ στο Ντουμπάι, δεν υπήρχε υποψία ανησυχίας», ανέφεραν αρχικά οι ηλικιωμένοι, που νοσηλεύονται στην κλινική Covid του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο.

«Είναι 15 μέρες τώρα που σμίξαμε με την κόρη μας, η οποία βρίσκεται σε κατ’ οίκον καραντίνα σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Εγώ και η γυναίκα μου είμαστε χάλια, η κατάσταση μας είναι τραγική», σημείωσαν.

Η κόρη του ηλικιωμένου ζευγαριού, όπως αναφέρει ο πατέρας στο zarpanews, επέστρεψε από το Ντουμπάι, όπου είχε ταξιδέψει για επαγγελματικούς λόγους και συνάντησε τους γονείς της αφού προηγουμένως είχε υποβληθεί σε τρία τεστ κορωνοϊού.

Οι δύο ηλικιωμένοι έχουν ακόμα πολύ έντονα συμπτώματα και μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πότε θα πάρουν εξιτήριο.

 

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook