Ομιλία Μάξιμου Σενετάκη στο ΝΣ για τη Νησιωτική Πολιτική

Με την φράση “η Κρήτη είναι νησί και έτσι πλέον θα αντιμετωπίζεται από το Κράτος. Χωρίς εξαιρέσεις και με σεβασμό στον σημαντικό ρόλο που έχει για τη χώρα τόσο οικονομικά, όσο και γεωπολιτικά”, έκλεισε την ομιλία στην Βουλή ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης, μιλώντας στη συζήτηση για την ψήφιση του νομοσχεδίου – πλαίσιο για δημιουργία ενιαίας νησιωτικής πολιτικής, που κατέθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.
“Τώρα πλέον, χάρη σε σας κ. Υπουργέ, το υπουργείο θα αποκαλείται δικαιολογημένα και Νησιωτικής Πολιτικής”, είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής απευθυνόμενος στον υπουργό, δηλώνοντας ευτυχής ως Κρητικός που πλέον η Κρήτη θα τυγχάνει της προσοχής της κεντρικής Διοίκησης.
“Για πρώτη φορά, το ελληνικό κράτος αποφασίζει να σκύψει σοβαρά στα προβλήματα των νησιών και των νησιωτών μας, είπε ο κ. Σενετάκης. “Για πρώτη φορά αποσπασματικές διατάξεις και πολιτικές συγκεντρώνονται και συγκροτούν μια ενιαία νησιωτική πολιτική. Για πρώτη φορά, η νησιωτική πολιτική αποκτά ενιαίο πεδίο εφαρμογής που είναι όλα τα νησιά, χωρίς εξαιρέσεις”.
Η νησιωτική στρατηγική, όπως είπε ο κ. Σενετάκης θα καταστήσει εφικτή πλέον την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων που μένουν αδιάθετα επί χρόνια, λόγω ακριβώς της έλλειψης συνεκτικού εθνικού σχεδίου που θα αξιοποιεί αναπτυξιακές δράσεις.
“Φαίνεται πως είναι η μοίρα αυτής της κυβέρνησης να κάνει όσα, πολλές φορές αυτονόητα, δεν έκαναν οι προηγούμενες”, τόνισε εμφατικά ο κ. Σενετάκης.
Το βίντεο της ομιλίας εδώ…