Κορωνοϊός: Οι 9 περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς -Τι είπε ο Κικίλιας

Έλεγχοι επιβατών για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Οι αυξητικές τάσεις που δείχνει ξανά η πανδημία του κορωνοϊού έχει σημάνει «καμπανάκι» στο υπουργείο Υγείας.

Την ώρα που η χώρα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα παρουσίασε άνω των 800 κρουσμάτων με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει την Τετάρτη 858 νέες μολύνσεις, τα ενεργά κρούσματα στην χώρα ανέρχονται σε 5.324, όπως ανέφερε χθες κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. «Ο κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων της τελευταίας εβδομάδας ανέρχεται σε 547 κρούσματα, με τη μέση ηλικία τους να ανέρχεται στα 48 έτη. Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας καταγράφονται 5.324 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού» ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας.
Οι 9 περιοχές που ανησυχούν λόγω κρουσμάτων

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις περιοχές που ανησυχούν ιδιαίτερα τους ειδικούς την τελευταία εβδομάδα. Σε εννέα περιοχές εμφανίζεται σημαντικός αριθμός ενεργών κρουσμάτων, με την Αττική φυσικά να προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία στους ειδικούς. Οπως είπε ο κ. Κικίλιας, οι 9 περιοχές που προβληματίζουν είναι οι εξής:

Αττική (κεντρικός και βόρειος τομέας)
Σαντορίνη
Μύκονος
Ροδόπη
Δυτική Αττική
Λακωνία
Μαγνησία
Εύβοια
Αχαΐα

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ μόνο στο κέντρο της Αθήνας διαγνώστηκαν 104 κρούσματα και 76 στον βόρειο τομέα, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραψε 74, η Εύβοια 57 και η Λακωνία 22.
Κορωνοϊός: Αυξητικές τάσεις σε εισαγωγές στα νοσοκομεία

Με τα κρούσματα να αυξάνονται, εντείνεται και η ανησυχία για την κατάσταση στο σύστημα Υγείας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας σημείωσε χθες πως «παραμένει αυξητική η τάση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία» και πως χθες μόνο καταγράφηκαν 112 εισαγωγές. Αναφορικά με την κάλυψη των ΜΕΘ, τόνισε πως αυτή ανέρχεται σε 48% σε όλη την επικράτεια, στο 63% στην Αττική και στο 50% στη Θεσσαλονίκη.

Ακόμη, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, υπογραμμίζοντας πως δεν μπορούν ακόμη να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, «καθώς τα μαγαζιά άνοιξαν πριν από οκτώ ημέρες και έτσι πρέπει να περάσουν ακόμη 5-6 μέρες για να μπορούμε να κρίνουμε το πώς η επανέναρξη του εμπορίου επηρέασε την επιδημιολογική εικόνα της χώρας».

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr