Στοκχόλμη: Η θρυλική «Μπλε Αίθουσα», όπου παρατίθεται το συμπόσιο των βραβείων Νόμπελ, μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο

Η επιβλητική αίθουσα συμποσίου των βραβείων Νόμπελ μετατρέπεται σε κέντρο εμβολιασμού στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Η περίφημη «Μπλε Αίθουσα» της Στοκχόλμης, όπου επιφανείς επιστήμονες, πολιτικοί και μέλη βασιλικών οικογενειών συγκεντρώνονται κάθε χρόνο για το επίσημο δείπνο των βραβείων Νόμπελ, θα χρησιμοποιηθεί για να εμβολιαστούν οι πολίτες της σουηδικής πρωτεύουσας κατά της νόσου COVID-19, έγινε γνωστό σήμερα από μία αξιωματούχο.
Εως και 1.300 άτομα μπορούν να φιλοξενηθούν στο συμπόσιο των βραβείων Νόμπελ
Εως και 1.300 άτομα μπορούν να φιλοξενηθούν στο συμπόσιο των βραβείων Νόμπελ
«Απαιτητική η διαδικασία εμβολιασμού»

Η αίθουσα των 1.500 τετραγωνικών μέτρων θα μετατραπεί σύντομα σε προσωρινό χώρο εμβολιασμού των κατοίκων της Στοκχόλμης. Λόγω του εύρους της αίθουσας, αυτή θεωρείται ιδανικό μέρος για τη χορήγηση των εμβολίων.
Η εντυπωσιακή μπλε αίθουσα όπου λαμβάνει χώρα το συμπόσιο των βραβείων Νόμπελ
Η εντυπωσιακή «Μπλε Αίθουσα», όπου λαμβάνει χώρα το συμπόσιο των βραβείων Νόμπελ

«Η διαδικασία εμβολιασμού είναι πολύ απαιτητική. Αθλητικοί χώροι και ευρύχωρες εγκαταστάσεις όπως η ”Μπλε Αίθουσα” είναι κατάλληλοι για αποτελεσματικούς και ασφαλείς από μολύνσεις εμβολιασμούς», είπε η επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της Στοκχόλμης, Άννα Κόνινγκ Τζέρλμιρ.
Το περίφημο συμπόσιο για τα βραβεία Νόμπελ

Το συμπόσιο των βραβείων Νόμπελ παρατίθεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου προκειμένου να τιμήσει τους ανθρώπους που έχουν τιμηθεί από τη σουηδική ακαδημία σε κάθε κατηγορία.
Η είσοδος της βασιλικής οικογένειας κατά το δείπνο των βραβείων Νόμπελ

Κάθε συμπόσιο περιλαμβάνει διαφορετικό μενού για τους καλεσμένους του. Από το 1901 έως και σήμερα, τα συμπόσια των βραβείων Νόμπελ έχουν επιδείξει μοναδικές γαστρονομικές επιλογές.
Το πρώτο πιάτο στο δείπνο των βραβείων Νόμπελ το 2016

Περισσότεροι από 1.300 καλεσμένοι μπορούν να φιλοξενηθούν στην «Μπλε Αίθουσα» του δημαρχείου της Στοκχόλμης, όπου και πραγματοποιείται το συμπόσιο των βραβείων Νόμπελ από το 1934 μέχρι και σήμερα.

Εφέτος, εξαιτίας των εξαιρετικών συνθηκών του κορωνοϊού, ακυρώθηκε τόσο η τελετή απονομής των βραβείων Νόμπελ όσο φυσικά και το συμπόσιο που την ακολουθούσε τον Δεκέμβριο.

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr