Αθλητισμός στην Ελλάδα, αυτό το ανέκδοτο!

Mε λόγια σκληρά ,πικρά θα έλεγα περιγράφει σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o Kώστας Κορνάζος, Head Coach/CrossFit Level 1 (CF-L1) Trainer στην εταιρεία xposed που εδρεύει στο Ηράκλειο.

Τα λόγια του Κώστα δεν απέχουν δυστυχώς από την πραγματικότητα.
Λες ότι είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής – μπασκετμπολίστας – προπονητής – διαιτητής κτλ και το 80% των ανθρώπων σου λέει δουλειά είναι ο αθλητισμός; Τι άλλη δουλειά κάνεις ;
Για αυτούς επαγγελματίες είναι ο Giannis, ο Σπανούλης, ο Φορτούνης και λοιποί άξιοι. Λες και αυτοί φύτρωσαν. Υποτίμηση από όλους και παντού. Ξεκινώντας από την παιδική ηλικία.
Έχεις γυμναστική στο σχολείο, πας με τζιν, βάζεις μια φόρμα από πάνω την ώρα του μαθήματος και όλα καλά. Ο γυμναστής και το μάθημά του είναι το ρεπό της ημέρας.
Πας 16-17-18 ετών και «πρέπει» να σταματήσεις να αθλείσαι γιατί «πρέπει» να διαβάζεις. Γιατί ο αθλητισμός σου «τρώει» χρόνο. Επειδή οι γονείς «ξέρουν» καλύτερα από κάθε ειδικό.
Δημιουργήσαμε μια κοινωνία παχύσαρκων και υπερηλίκων που καταστρέφει τις επόμενες γενιές. Που οι πολιτικοί (κάθε χρώματος, κόμματος και ιδεολογίας, όλοι μεταπολεμικά) και οι ιατρικοί επιστήμονες, αποδεδειγμένα ένα χρόνο τώρα, θωρούν τον αθλητισμό περιττό. Επειδή έτσι. Σιγά μωρέ και τι έγινε; Πάτα 6, στείλε sms και αθλήσου. Επειδή εκείνοι, έβαζαν την φόρμα πάνω από το τζιν.
Λες ανοίξτε τον αθλητισμό και η απάντηση είναι, μα τόσα άλλα είναι κλειστά. Εστίαση, λιανεμπόρια και ένα σωρό επαγγέλματα. Όλα σε ένα τσουβάλι. Νούμερο ένα επικινδυνότητα οι παχύσαρκοι και οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα, αλλά ο αθλητισμός κλειστός.
Ένα χρόνο τώρα, τα παιδιά στους υπολογιστές και τα τάμπλετ και όχι στα γήπεδα. Αθλούνται με το Wii. Οι αυριανοί ενήλικες με υποκείμενα νοσήματα και νωρίτερα από την δική μας γενιά.
Πρώτοι υπεύθυνοι για όλο αυτό; Εμείς οι ίδιοι φυσικά. Οι άνθρωποι που τον υπηρετούν, επειδή τόσα χρόνια είμαστε βολεψάκηδες. Συμπέρασμα:
Η χώρα που γέννησε τον αθλητισμό είναι η μόνη χώρα που υποτιμάει όσους τον υπηρετούν. Η χώρα που γέννησε τον αθλητισμό, του έβγαλε το “Θ”.
Τον θεωρεί “αλητισμό”.