Οι στάσεις λεωφορείων γέμισαν ευχές – Ένα συγκινητικό μήνυμα με ένα πελώριο ευχαριστώ

Τα μικρά τους ονόματα δεν μας είναι γνωστά, αλλά εάν μπορούσαμε να τους αγκαλιάσουμε και να τους ευχαριστήσουμε από καρδιάς, σίγουρα θα το κάναμε αμέσως. Ο λόγος για τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, που ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους για να καταπολεμήσουν αυτό τον αόρατο εχθρό.

Είναι οι άγνωστοι ήρωες, που δίνουν την δική τους, καθημερινή και πολύωρη μάχη με τον κορωνοϊό, που έρχονται αντιμέτωποι με εικόνες, ιστορίες, πόνο και θάνατο και που κάνουν ό, τι μπορούν για να μας φέρουν ξανά κοντά στα αγαπημένα μας άτομα. Είναι οι άνθρωποι που πάνω από το «εγώ», βάζουν το «εμείς», για να γυρίσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα πίσω στην κανονικότητά μας.

Όλοι μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές αλλά και τους τραυματιοφορείς για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους. Αυτό θέλησε να κάνει – με τον δικό του τρόπο – και ο Όμιλος Πολίτη, ως ένα ελάχιστο δείγμα εκτίμησης και αναγνώρισης.

Με ποιον τρόπο; Εάν έχει τύχει να περάσει από κάποιον κεντρικό δρόμο της Αθήνας, σίγουρα θα έχετε δει τις αφίσες στις στάσεις λεωφορείων , σε κινούμενα μέσα αλλά και έξω από νοσοκομεία αναφοράς με ένα «τεράστιο» ευχαριστώ. Πρόκειται για την αφίσα μιας νοσηλεύτριας ή γιατρού με εμφανή τα σημάδια από την πολύωρη χρήση της μάσκας αλλά και την κούραση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της, με την λεζάντα: «Μπορεί να μην ξέρουμε το όνομά σας, νιώθουμε όμως τον αγώνα σας. Όλες μας οι ευχές είναι για εσάς. Σας ευχαριστούμε».

Λεωφορείο με πινακίδα ευχαριστώ

Το μήνυμα που θέλει να περάσει η καμπάνια

Στόχος της μεγάλης αυτής ενέργειας του Ομίλου Πολίτη είναι να δηλώσει έμπρακτα τον σεβασμό του σε αυτούς που μας δίνουν δύναμη και που η πράξη αυτοθυσίας τους θα μας συνοδεύει για πάντα. Να δώσει κουράγιο σε όσους ξεκινούν την βάρδια τους και να τους γεμίσει ευγνωμοσύνη την ώρα που σχολάνε. Αλλά και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό, προτρέποντάς το έμμεσα να ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών και να τηρεί τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, σεβόμενο τον κόπο αυτών των ανθρώπων.

Μπορεί να μην ξέρουμε το όνομά τους, αλλά αν η δύναμη, η αυταπάρνηση, η αξιοπρέπεια, η γενναιοδωρία είχαν πρόσωπο, θα ήταν το δικό τους. Γιατί μπορεί ο «εχθρός» να είναι αόρατος, αλλά η προσφορά τους είναι ορατή.

Ποιος είναι ο Όμιλος Πολίτη

Ο Όμιλος Πολίτη με γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη & Λευκωσία και δυναμικό 320 ανθρώπων, δραστηριοποιείται στον τομέα των Τεχνολογιών Έξυπνων Πόλεων – μέσα από συνεργασίες με κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες στη διαχείριση απορριμμάτων, την ηλεκτροκίνηση, την πυρασφάλεια κ.α., του RealEstate – και των Media, μέσω των ραδιοφωνικών σταθμών Sfera 102.2, Μουσικός 98.6 και Music 89.2, αλλά και της Politis Out of Home που αποτελεί και το βασικό Μέσο που χρησιμοποίησε για την υλοποίηση της καμπάνιας.

Η Politis Out Of Home κατέχει σήμερα ηγετική θέση στο χώρο της υπαίθριας διαφήμισης, με περισσότερες από 9.200 θέσεις προβολής, διαχειριζόμενη τις στάσεις λεωφορείων στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Όπου δραστηριοποιείται, ενισχύει οικονομικά την τοπική κοινωνία, τόσο αναλαμβάνοντας πλήρως τον εξοπλισμό και τη συντήρηση των στάσεων, όσο και μέσω δωρεών (π.χ. ανάπλαση χώρων πρασίνου), αναβαθμίζει την αισθητική των περιοχών, προσφέρει αίσθημα ασφάλειας και συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Πηγή: iefimerida.gr