Κορωνοϊός: Γιατί οι Νοτιοκορεάτες σπεύδουν να κάνουν αισθητικές επεμβάσεις πριν τελειώσει η πανδημία

Ελπίζοντας πως το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού είναι κοντά εξαιτίας των εμβολίων και πως ο κόσμος θα σταματήσει να φορά μάσκες, οι Νοτιοκορεάτες τρέχουν να προγραμματίσουν αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Όταν η Ryu Han-na, μια 20χρονη φοιτήτρια, έκανε αισθητική χειρουργική επέμβαση στη μύτη της στα μέσα Δεκεμβρίου, είχε έναν απλό λόγο: μπορεί να ήταν η τελευταία ευκαιρία να το κάνει κρυφά, πριν οι άνθρωποι αρχίσουν να βγάζουν τις μάσκες τους φέτος, καθώς διανέμονται εμβόλια.

Η Ryu, η οποία παρακολούθησε τα μαθήματά της στο διαδίκτυο καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020, δήλωσε ότι η ικανότητα να αναρρώσει στο σπίτι και να φοράει μάσκα δημόσια, χωρίς να τραβά την προσοχή, ήταν καθοριστικοί παράγοντες στο να πάρει αυτή την απόφαση.

«Πάντα ήθελα να κάνω πλαστική στη μύτη… Νόμιζα ότι θα ήταν καλύτερο να την κάνω τώρα, πριν οι άνθρωποι αρχίσουν να βγάζουν τις μάσκες, όταν τα εμβόλια θα γίνουν διαθέσιμα το 2021», είχε δηλώσεις καθώς ετοιμαζόταν για τη διαδικασία που της κόστισε 4,4 εκατομμύρια γουόν (4.013 δολ).

«Θα υπάρξουν μώλωπες και οίδημα από τη χειρουργική επέμβαση, αλλά αφού όλοι θα φοράμεε μάσκες, νομίζω ότι αυτό θα βοηθούσε», πρόσθεσε.

Η περίπτωση της Ryu δεν είναι η μοναδική. Εχει υπάρξει μια αύξηση στη ζήτηση για τέτοιες επεμβάσεις στη Νότια Κορέα, η οποία έχει ήδη βιώσει ξανά μια άνοδο στα ποσοστά της αισθητικής χειρουργικής το 2020.

Η χώρα υπήρξε παγκόσμια πρωτεύουσα της αισθητικής χειρουργικής ακόμη και σε περιόδους μη πανδημίας. Η βιομηχανία εκτιμάται ότι ανήλθε σε περίπου 10,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, μια αύξηση της τάξεως του 9,2% σε ετήσια βάση, και αναμένεται να κυμανθεί περίπου στα 11,8 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, σύμφωνα με την Gangnam Unni, τη μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα αισθητικής χειρουργικής της χώρας.

Οι αισθητικοί χειρουργοί λένε ότι οι ασθενείς ενδιαφέρονται για όλα τα μέρη του προσώπου: αυτά που μπορούν εύκολα να κρυφτούν κάτω από τις μάσκες, όπως η μύτη και τα χείλη, καθώς και εκείνα που δεν καλύπτονται από αυτές, τα οποία μερικοί θεωρούν ως τα κριτήρια ομορφιάς στην εποχή του κορωνοϊού.

«Τόσο χειρουργικές όσο και μη χειρουργικές έρευνες σχετικά με τα μάτια, τα φρύδια, τη γέφυρα της μύτης και τα μέτωπα – τα μόνα ορατά μέρη – σίγουρα αυξήθηκαν», δήλωσε ο Park Cheol-woo, χειρουργός της WooAhIn Plastic Surgery Clinic, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την πλαστική επέμβαση της Ryu.

Ο χειρουργός Shin Sang-ho, ο οποίος διευθύνει την Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής Krismas στο κέντρο της περιοχής Gangnam, δήλωσε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν ξοδέψει το επίδομα έκτακτης ανάγκης από την κυβέρνηση σε νοσοκομεία και κλινικές, αυξάνοντας τα έσοδα το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2020.

«Ένιωσα ότι το ξόδεμα των χρημάτων με αυτόν τον τρόπο, ήταν σαν ένα είδος εκδίκησης. Έχω αισθανθεί ότι οι πελάτες εξέφραζαν τα συναισθήματά τους (που προέρχονται από τον κορωνοϊό) λαμβάνοντας αισθητικές διαδικασίες», δήλωσε ο Shin.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, από τα 14,2 τρισεκατομμύρια γουόν (12,95 δισεκατομμύρια δολάρια) των κρατικών επιδομάτων, το 10,6% χρησιμοποιήθηκε σε νοσοκομεία και φαρμακεία, το τρίτο μεγαλύτερο τμήμα πίσω από τα σούπερ μάρκετ και τα εστιατόρια, αν και οι λεπτομέρειες των τύπων νοσοκομείων δεν αποκαλύφθηκαν.

Τα στοιχεία της Gangnam Unni έδειξαν ότι οι χρήστες της αυξήθηκαν κατά 63% από πέρσι και ζήτησαν 1 εκατομμύριο συμβουλευτικές συνεδρίες, διπλασιάζοντας το ποσό σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Η πανδημία έκανε δυσκολότερη την προώθηση υπηρεσιών σε ξένους πελάτες, οπότε τον περασμένο χρόνο υιοθέτησε μια πιο τοπική και περιφερειακή εστίαση.

Αλλά το τρίτο κύμα κορωνοϊού προκαλεί ανησυχία καθώς η χώρα αναφέρει καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων.

«Έχουμε δει αυξανόμενους αριθμούς ακυρώσεων σε συμβουλευτικά ραντεβού πρόσφατα, καθώς οι άνθρωποι αποφεύγουν περισσότερο να βγουν έξω… ειδικά οι πελάτες από τα προάστια ανέβαλαν κυρίως τις χειρουργικές επεμβάσεις τους έως το 2021», δήλωσε ο Park.

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr