Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου για την εισβολή στο Καπιτώλιο: Εκλαψα για 2η φορά μετά την 11η Σεπτεμβρίου

Σοκαρισμένοι είναι οι Ελληνες της Ουάσιγκτον μετά τα απίστευτα γεγονότα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου Νικ Λαρυγγάκης μιλώντας στο iefimerida είπε χαρακτηριστικά «έκλαψα για 2η φορά μετά την 11η Σεπτεμβρίου».

Με κομμένη την ανάσα οι Έλληνες που ζουν στην Ουάσιγκτον παρακολουθούσαν όπως όλη η Αμερική τα γεγονότα της νύχτας που πέρασε. Η εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο σόκαρε την κοινότητα της Ελλάδας, της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία .

«Ζήσαμε πολύ έντονα αυτά τα τραγικά γεγονότα. Προσωπικά έχω κλάψει δύο φορές για κάτι που συμβαίνει στις ΗΠΑ. Στο χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου που ήμουν στο Πεντάγωνο και το αεροπλάνο πέρασε από δίπλα μου και τώρα που είδα την εισβολή στο Καπιτώλιο», λέει στο iefimerida o πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου Νικ Λαρυγγάκης.
«Η Δημοκρατία λύγισε αλλά δεν έσπασε»
Όπως επισημαίνει, δεν πίστευε στα μάτια του αφού τέτοιες σκηνές περίμενε ότι θα βλέπει μόνο σε ταινίες. «Αυτά συμβαίνουν μόνο στο Χόλυγουντ, ήταν μια δραματική μέρα που θα γραφτεί στην ιστορία. Η Δημοκρατία λύγισε αλλά δεν έσπασε, όσα έγιναν θα είναι η αφορμή να προχωρήσουμε πιο ενωμένοι. Οι Ηνωμένες Πολιτείες άλλαζαν πάντα ηγέτη με υποδειγματικό τρόπο, ήμασταν υπερήφανοι γιατί δίναμε το καλό παράδειγμα σε όλον τον κόσμο».

Όπως τονίζει ο κ. Λαρυγγάκης το σημαντικό είναι ότι οι εισβολείς δεν πέτυχαν τον στόχο τους . «Μετά τα θλιβερά αυτά γεγονότα, η διαδικασία συνεχίστηκε για την επικύρωση της εκλογής του Τζο Μπάιντεν», επισημαίνει. Πάντως δεν θεωρεί πιθανή την καθαίρεση του Τραμπ, σενάριο που συζητείται τις τελευταίες ώρες. «Απομένουν μόνο 13 ημέρες για την ορκομωσία του Μπάιντεν. Οι διαδικασία καθαίρεσης δεν είναι τόσο απλή και δε νομίζω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Ωστόσο χρειάζεται πολύ προσοχή μήπως ο Τραμπ προχωρήσει και σε κάποια άλλη δράση με σκοπό την αστάθεια», τονίζει ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου.

Πηγή: iefimerida.gr