Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021
Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ Βασίλης Κικίλιας: Ανοικτό να αλλάξει η απόφαση για τα σχολεία αν το...

Βασίλης Κικίλιας: Ανοικτό να αλλάξει η απόφαση για τα σχολεία αν το αποφασίσει η επιτροπή

Σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, μεταξύ άλλων δήλωσε, ότι αν το αποφασίσει η επιτροπή λοιμωξιολόγων μπορεί να αλλάξει η ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία.

Ο Υπουργός Υγείας, καλούμενος να σχολιάσει όσα δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης το πρωί για ενδεχόμενα αυστηρότερα μέτρα δήλωσε πως τον καλύπτουν πλήρως οι δηλώσεις του και πως αυτά που ζούμε σήμερα αντανακλούν όσα επικρατούν 15 μέρες πριν. Δεδομένου ότι αυξήθηκε η κινητικότητα τις γιορτές κ με δεδομένη την επιδημιολογική εικόνα υπάρχει προβληματισμός αλλά τον τελικό λόγο για όλα έχει η επιτροπή λοιμωξιολόγων, δήλωσε.

Για το άνοιγμα το σχολείων δήλωσε ότι τα δεδομένα κρίνονται ad hoc και πως είναι προφανές πως θα γίνει ότι απαιτείται για την προάσπιση της δημόσιας υγείας ενώ ζήτησε να υπάρχει προσοχή στις δηλώσεις και όσα λέγονται να τεκμηριώνονται επιστημονικά.

Τι θα γίνει με τις επιχειρήσεις

Ο Υπουργός σε ερώτηση για το τι θα γίνει τελικά με τους εμπόρους και αν θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις, αποκάλυψε πως συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή για την κατάσταση στην αγορά, τονίζοντας ότι όλα πρέπει να γίνονται με προσοχή.
Μάλιστα αναφέρθηκε στην βαρύτερη επιδημιολογική εικόνα που εμφανίζουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες , αλλά και το Ισραήλ που τις έχει οδηγήσει σε αυστηρότερα μέτρα

Εκκλησίες

Καλούμενος να σχολιάσεις τις εικόνες συνωστισμού στις εκκλησίες ο Υπουργός δήλωσε ότι δεν θα ήθελε να τις εξισώσει με τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που περίμεναν καρτερικά με μάσκες τηρώντας τις αποστάσεις για να πάρουν αγιασμό.

«Η συμπεριφορά κάποιων είναι προβληματική. Η εκκλησία διδάσκει αγάπη κ αλληλοϋποστήριξη σεβόμενοι το υπέρτατο αγαθό της ζωής κ της υγείας μας.

Κάλεσε τους πολίτες να είναι όλοι ιδιαίτερα προσεχτικοί, σεβόμενοι τις θυσίες που γίνονται όλον αυτόν τον καιρό.

Εμβόλια

Στην ερώτηση για το αν υπάρχει σκέψη μιας δόσης και στην Ελλάδα όπως εφαρμόζεται σε άλλες χώρες ο κ. Κικίλιας δήλωσε

Υλοποιούμε σχεδιασμό σοβαρό και ασφαλή. Ξεκινήσαμε με εμβολιασμό 50 υγειονομικών και επιταχύνθηκε η διαδικασία με 5000 την ημέρα. Όπως αποκάλυψε μέχρι 20 Ιανουαρίου 100.000 συμπολίτες θα έχουν εμβολιαστεί. Ενώ, μετά σειρά έχουν οι υπέργηροι συμπολίτες μας άνω των 85 ετών.

Οι εμβολιασμοί αυτή τη στιγμή όπως πρόσθεσε γίνονται στα νοσοκομεία και τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα. Αναμένονται δυσκολίες και θα διερευνηθεί αν θα υπάρξουν και άλλοι τρόποι εμβολιασμού.
Κλείνοντας, τόνισε πως αυτή τη στιγμή έχουμε ικανοποιητικό αριθμό εμβολίων, τονίζοντας πως ο αριθμός εμβολίων που φθάνουν στη χώρα μας είναι αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών συμφωνιών που γίνονται με τους προμηθευτές και πως το επόμενο διάστημα αναμένεται μεγαλύτερος αριθμός.

 

Πηγή: https://www.dikaiologitika.gr/