Κορωνοϊός: Ανησυχία στη Σητεία -Θετικά 6 στα 80 rapid test

Ανησυχία για την εξέλιξη της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού στη Σητεία έχει προκαλέσει ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που προκύπτουν από τη διενέργεια των rapid test που γίνονται σήμερα στους κατοίκους του Παλαίκαστρου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη, μέχρι τις 14.15 είχαν προκύψει έξι θετικά δείγματα ενώ έχουν γίνει πάνω από 80 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος είναι σήμερα να γίνουν πάνω από 250 rapid test προκειμένου να υπάρξει μία ολοκληρωμένη εικόνα.

Σημειώνεται ότι η επιθυμία των κατοίκων να εξεταστούν είναι μεγάλη καθώς θέλουν να είναι σίγουροι αν είναι φορείς του ιού ή όχι έτσι ώστε να πάρουν εγκαίρως τα μέτρα τους.

«Ο αριθμός έξι, είναι ανησυχητικός για τη Σητεία» σχολίασε στο Ράδιο Κρήτη ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε πως αν αυτά τα έξι επιβεβαιωθούν και εργαστηριακά, τότε συνολικά τα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, θα φτάσουν τα 12 αν κανείς προσθέσει και εκείνους που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αλλά και κάποια άλλα που έχουν γίνει σε ιδιωτικά εργαστήρια.

 

 

 

Πηγή: ekriti.gr