Καιρός: Ξεκινά η επέλαση του ψυχρού μετώπου -Η πορεία των καταιγίδων που θα σαρώσουν τη χώρα

Νέα στοιχεία για τη μεταβολή του καιρού δημοσιοποίησε η υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η κίνηση του ψυχρού μετώπου βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, δίνοντας σημαντικά ύψη βροχής, αρχικά, στα δυτικά τμήματα της χώρας. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι από τα μεσάνυχτα έως τις 09:00 το πρωί της Δευτέρας 04/01, ο μετεωρολογικός σταθμός του ΕΑΑ στα Θεοδώριανα Άρτας, κατέγραψε 61 mm.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, το ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 04/01, προκαλώντας κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά τμήματα.

Καιρός: Οι περιοχές που θα σαρώσει το ψυχρό μέτωπο [χάρτες]
Τα φαινόμενα όμως θα έχουν σύντομο χαρακτήρα, αφού σταδιακά και από τα δυτικά γρήγορα οι βροχές θα εξασθενήσουν. Η κίνηση του ψυχρού μετώπου και τα εκτιμώμενα ύψη βροχόπτωσης που αυτό θα προκαλέσει κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 04/01, παρουσιάζεται στην παρακάτω ομάδα χαρτών βροχής.

Κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Δευτέρας, στις περιοχές που εμφανίζουν αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης τοπικά ισχυρών φαινομένων συμπεριλαμβάνονται η Θεσσαλονίκη και η Αττική (κυρίως στα δυτικά τμήματα), όπως φαίνεται στον αντίστοιχο προγνωστικό χάρτη.

Τα εκτιμώμενα ύψη βροχόπτωσης τις προσεχείς ώρες, όπως απεικονίζονται στους χάρτες του meteo.gr:

Παράλληλα, η διέλευση του ψυχρού μετώπου, θα προκαλέσει πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, με εντάσεις που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ:

Πηγή: METEO.GR

Πηγή: iefimerida.gr