H COSMOTE έφερε πρώτη στην Ελλάδα το 5G -Το internet του μέλλοντος

Με ταχύτητες που σε συγκεκριμένες περιοχές αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 1Gbps έχουν πλέον την δυνατότητα να περιηγούνται οι συνδρομητές COSMOTE, χάρη στο COSMOTE 5G.

Τι είναι όμως το 5G; Το δίκτυο 5G αποτελεί την επόμενη γενιά σύνδεσης κινητών συσκευών στο διαδίκτυο, προσφέροντας πιο γρήγορες από ποτέ, ταχύτητες αλλά και πιο αξιόπιστες συνδέσεις. Είναι γρήγορο, πολύ σταθερό και ιδιαιτέρως πολύπλευρο αφού θα υποστηρίζει ακόμα περισσότερους ταυτόχρονους χρήστες και συσκευές, υπηρετώντας τους με ταχύτητες κατά πολύ υψηλότερες από αυτές του 4G. Ένα απλό παράδειγμα, είναι πως θα μπορεί κάποιος να κατεβάζει μία ταινία 3D μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα, όταν με το 4G, θα χρειαζόταν κάποιος περίπου 6 λεπτά.

Υπηρεσίες 5ης γενιάς προσφέρει πλέον η COSMOTE σε όλους τους συνδρομητές της
Υπηρεσίες 5ης γενιάς προσφέρει πλέον η COSMOTE σε όλους τους συνδρομητές της

Και τώρα, η COSMOTE, πρωτοπορώντας για ακόμη μία φορά, εξελίσσει το μεγαλύτερο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα και προσφέρει πρώτη στους συνδρομητές της, υπηρεσίες 5ης γενιάς, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας.

Σε ποιους απευθύνεται και ποια είναι η χρέωση;
Οι απεριόριστες δυνατότητες του δικτύου 5G είναι πλέον διαθέσιμες στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις στην Ελλάδα, με τις μέγιστες ταχύτητες να αγγίζουν ή και να ξεπερνούν το 1Gbps σε ορισμένες περιοχές!

Πρόσβαση στο δίκτυο COSMOTE 5G έχουν όλοι οι συνδρομητές COSMOTE, τόσο ιδιώτες όσο και επιχειρηματίες, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση και ανεξαρτήτως προγράμματος (συμβόλαιο, καρτοσυμβόλαιο ή καρτοκινητή). Η μόνη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν 5G συσκευή, που έχει πιστοποιηθεί στο δίκτυο COSMOTE. Όσο για τις διαθέσιμες αυτές συσκευές, προς το παρόν είναι οι εξής: Apple iPhone 12 mini, AppleiPhone 12, Apple iPhone 12 Pro, Apple iPhone 12 Pro Max, Xiaomi Mi10T Pro, Xiaomi Mi10T, Xiaomi Mi10T Lite, Xiaomi Mi10 Pro, Xiaomi Mi10, Samsung Galaxy S20 Ultra.

Σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές, όλο και περισσότερες συσκευές θα πιστοποιούνται σταδιακά για να παρέχουν πρόσβαση στο COSMOTE 5G.

κινητό μέτρηση 5g
Οι υπηρεσίες 5G είναι διαθέσιμες προς όλους χωρίς επιπλέον χρέωση

Με την συνεχή επέκταση του δικτύου σε ακόμη περισσότερες περιοχές σε όλη την Ελλάδα και με την πληθυσμιακή κάλυψη να αναμένεται να ξεπεράσει το 50% έως το τέλος του 2021, η εμπειρία σύνδεσης διαρκώς θα βελτιώνεται καθώς οι ταχύτητες mobile Internet και η ταχύτητα απόκρισης του δικτύου διαρκώς θα αυξάνονται.

Μιχάλης Τσαμάζ: Εξελίσσουμε σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο κινητής στη χώρα, για να μπορούν αύριο οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να κάνουν όλα όσα δεν είχαν ποτέ φανταστεί

Όπως εξάλλου δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ: «Το 5G, το μέλλον των τηλεπικοινωνιών, είναι εδώ και το φέρνει πρώτη στην Ελλάδα η COSMOTE. Με το δίκτυο 5G κάνουμε ένα μεγάλο άλμα προς την Κοινωνία των Gigabit. Το COSMOTE 5G θα επεκτείνεται και θα βελτιώνεται συνεχώς, ενώ το νέο φάσμα συχνοτήτων θα μας βοηθήσει να “ξεδιπλώσουμε” τις απεριόριστες δυνατότητές του. Εξελίσσουμε σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο κινητής στη χώρα, για να μπορούν αύριο οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να κάνουν όλα όσα δεν είχαν ποτέ φανταστεί. Με την τεχνολογία και την καινοτομία, φτιάχνουμε έναν κόσμο, καλύτερο για όλους».

Επενδύσεις για το μέλλον
Ο Όμιλος ΟΤΕ επενδύει εντατικά σε καινοτόμες τεχνολογίες και δίκτυα νέας γενιάς, οδηγώντας τη χώρα στην Κοινωνία του Gigabit. Μόνο την τελευταία δεκαετία, πραγματοποίησε επενδύσεις, που έφτασαν τα €5 δισ., για την ανάπτυξη υπερσύγχρονων υποδομών, ενώ παρά το δύσκολο περιβάλλον εξαιτίας της πανδημίας, συνεχίζει να υλοποιεί απαρέγκλιτα το επενδυτικό του πλάνο ύψους €2 δισ. για την τετραετία, δίνοντας έμφαση στο 5G και το FTTH.

Η πρώτη βιντεοκλήση μέσω COSMOTE 5G
Τις υπηρεσίες 5ης γενιάς εγκαινίασε στη χώρα μας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που πραγματοποίησε την πρώτη βιντεοκλήση μέσω δικτύου 5G με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη. Η βιντεοκλήση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στο πλαίσιο της συνάντησής τους με τον CEO του Ομίλου Deutsche Telekom, Tim Höttges, την επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη, Dominique Leroy και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ. Εκτός από την βιντεοκλήση πραγματοποιήθηκαν και τεστ ταχυτήτων Mobile Internet, όπου οι ταχύτητες του COSMOTE 5G ξεπέρασαν το 1Gbps.

Ο πρωθυπουργός στην συνάντηση με  τον CEO του Ομίλου Deutsche Telekom, κ. Tim Höttges, την επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη, κα. Dominique Leroy, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, τον επικεφαλής Νομικών & Ρυθμιστικών Θεμάτων του Ομίλου DT, κ. Wolfgang Kopf και την Νομική Σύμβουλο και Chief Officer Νομικών & Ρυθμιστικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ, κα Ειρήνη Νικολαΐδη
Ο πρωθυπουργός στην συνάντηση με τον CEO του Ομίλου Deutsche Telekom, κ. Tim Höttges, την επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη, κα. Dominique Leroy, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, τον επικεφαλής Νομικών & Ρυθμιστικών Θεμάτων του Ομίλου DT, κ. Wolfgang Kopf και την Νομική Σύμβουλο και Chief Officer Νομικών & Ρυθμιστικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ, κα Ειρήνη Νικολαΐδη

Πηγή: iefimerida.gr