Αυτή η σειρά είναι το δώρο του Netflix για τα Χριστούγεννα -Ενα Gossip Girl από τη βικτωριανή εποχή

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, το Netflix ανεβάζει στην πλατφόρμα του το δικό του δώρο για τις γιορτές.

Η δραματική σειρά «Bridgerton» αποτελεί έναν συνδυασμό σίριαλ εποχής και ευγενικής καταγωγής «Gossip Girl», με την οποία το Netflix σκοπεύει να σαγηνεύσει τους τηλεθεατές σε μια εορταστική ημέρα, που οι περισσότεροι από εμάς θα βρισκόμαστε στο σπίτι, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η σειρά Bridgerton μεταφέρει τον τηλεθεατή στις αρχές του 19ου αιώνα, σε κάποια βασιλική αυλή, και αναμειγνύει την ατμόσφαιρα της βικτοριανής εποχής με τα εντυπωσιακά φορέματα, την ιδιαίτερη αγγλική εξοχή και τα παλάτια, με το πιο βασικό συστατικό μιας δραματικής σειράς: την ίντριγκα.

Μια σειρά… ψυχαγωγική και ουχί ακριβής ιστορικά στο Netflix

Η νέα σειρά του Netflix βρίθει αναχρονισμών, όπως για παράδειγμα ο βασικός πρωταγωνιστής, ένας δούκας της εποχής με αφρικανικές καταβολές, κάτι μάλλον απίθανο για τα δεδομένα εκείνης της εποχής.

Σκηνή από τη νέα σειρά του Netflix
Σκηνή από τη νέα σειρά του Netflix

Την ίδια ώρα, δεκάδες γυναίκες μοιάζουν να δρουν και να συμπεριφέρονται με μια χειραφέτηση που δεν ταιριάζει ακόμη και σε εκείνες με ευγενική καταγωγή από εκείνη την περίοδο. Το αναφέρουμε αυτό καθώς δεν πάει πολύς καιρός που το σίριαλ του Netflix «The Crown» προκάλεσε την αντίδραση της βρετανικής κυβέρνησης, που ζητούσε να δηλώνεται ρητά πως πρόκειται για προϊόν μυθοπλασίας.

Η σειρά του Netflix, βασισμένη σε μπεστ σέλερ
Το «Bridgerton» βασίζεται σε μια σειρά βιβλίων με τον ομώνυμο τίτλο, της συγγραφέως Τζούλιαν Κουίν. Η Κουίν φαντάστηκε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο, μυστικά και σεξουαλικά σκάνδαλα, πίσω από μια πολυμελή οικογένεια της ανώτερης τάξης της εποχής, τους Μπρίτζερτον. Κάθε ένα από τα 8 βιβλία της σειράς ακολουθεί την ιστορία ενός από τα μέλη της οικογένειας Μπρίτζερτον στην αναζήτηση της ευτυχίας και της αληθινής αγάπης.

Η πρώτη σεζόν της σειράς, αποτελούμενη από 8 επεισόδια, αναμένεται να «σκάσει» στο Netflix στις 25 Δεκεμβρίου και οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας ελπίζουν να καθηλώσουν τους φανατικούς του είδους στον καναπέ μέχρι το βράδυ (ή, τέλος πάντων, από την έναρξη της νυχτερινής απαγόρευσης ως το επόμενο πρωί).

Μια σειρά Gossip Girl από τον 19ο αιώνα
Τα σχέδια των πρωταγωνιστών της σειράς του Netflix, αλλά και όσα συμβαίνουν πίσω από τις πελώριες και λαξεμένες πόρτες των αρχοντικών όπου διαμένουν, έχει ορκιστεί να αποκαλύψει μια μυστηριώδης γυναίκα που ταράζει την ευγενική τάξη της σειράς.

 

Η περιβόητη Λέιντι Γουίσλνταουν, που κανείς δεν γνωρίζει την πραγματική της ταυτότητα, με μια φυλλάδα που κυκλοφορεί στους κύκλους της ευγενούς κοινωνίας, αποκαλύπτει τα ανομολόγητα μυστικά τους. Τη φωνή της «κουτσομπόλας» του 19ου αιώνα, αλλά και την αφήγηση της σειράς αναλαμβάνει η μοναδική Τζούλι Άντριους («Μελωδία της ευτυχίας» και «Μέρι Πόπινς»).

Η σειρά αποτελεί το φανταχτερό πρώτο δείγμα της συνεργασίας του Netflix με τη Σόντα Ράιμς, την γκουρού της σαπουνόπερας στην αμερικανική τηλεόραση. Πρόκειται για τον άνθρωπο πίσω από την τεράστια επιτυχία του ιατρικού δράματος «Grey’s Anatomy», που προβάλλεται εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια στην Αμερική.

Πηγή: iefimerida.gr