9 Έλληνες φωτογράφοι μοιράζονται μία στιγμή από το 2020

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΤΟ 2020, Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ 9 ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ

Στιγμές που έζησαν και θα θυμούνται από αυτό το πρωτόγνωρο έτος που φεύγει. Το 2020, η χρονιά της πανδημίας, σε μία προσωπική, χαρακτηριστική ή συμβολική εικόνα. Εννιά Έλληνες φωτογράφοι κοιτούν με το δικό τους βλέμμα το 2020 και μοιράζονται ένα καρέ και λίγες λέξεις λίγο πριν έρθει το 2021.

Χρήστος Κισατζεκιάν

Χρήστος Κισατζεκιάν, 2020 In A Shot
«Το “Μια Εικόνα, Χίλιες Λέξεις” είναι πλέον φράση γνωστή σε όλους. Ιδού λοιπόν η χρονιά του 2020 με ένα κλικ, στα μάτια τα δικά μου. Άδειες τσέπες, μάσκα προστασίας και βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών τσεκαρισμένη στο Β4. Εσύ που τυγχάνεις ελεύθερος επαγγελματίας στον ευρύτερο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού με νιώθεις ακόμη περισσότερο, αν έχεις υπέργηρη μητέρα που χρήζει της βοήθειάς σου… Σε βλέπω να χαμογελάς χαμόγελο πικρό».

livephotographs.com, eventsphotographer.gr

 

Μάριος Θεολόγης

Μάριος Θεολόγης, Next Door Heroes
«Η Μαίρη, ο Λευτέρης, ο Λάμπρος, η Άννα, η Σταυρούλα… άνθρωποι συνηθισμένοι, του διπλανού διαμερίσματος, ήρωες της αληθινής ζωής που μάχονται για τον Κώστα, τη γιαγιά Σοφία, τη Λαμπρινή, τον Στέφανο… για όλους μας. Να ‘ναι καλά».

@math_studio, mariostheologis.com

 

Τάσος Βρεττός

 

Δημήτρης Κλεάνθης

Δημήτρης Κλεάνθης, Πρόβα μάσκας
«Όταν το οικείο γίνεται ανοίκειο. Παρατηρώντας τη νέα, δυστοπική πραγματικότητα του κορωνοϊού από το παράθυρο του δωματίου μου. Φωτογραφία μέρος της σειράς Lockdown».

@dimitriskleanthis, dimitriskleanthis.com

 

Τάσος Ανέστης

Τάσος Ανέστης, Μακάρι
«Για μένα το χειρότερο με τον κορωνοϊό, εκτός βέβαια από τους θανάτους συμπολιτών μας, είναι οι ψυχολογικές επιπτώσεις και ειδικά το αίσθημα της μοναξιάς και το πώς το βιώνει ο καθένας μας».

@tasos_anestis_photography, tasosanestis.com

 

Γιάννης Βελισσαρίδης

Γιάννης Βελισσαρίδης, Αποχαιρετισμοί στη Βέροια
«Δεκέμβριος 2020. Όποιος πιστεύει ότι δεν μας αφορά ο ιός να έρθει σε μια κηδεία. Ας μείνει σε απόσταση. Ας δει και ας ακούσει πόσος θόρυβος υπάρχει στον χώρο. και ας μην υπάρχει κανείς. Ας έρθει για να καταλάβει. Πως υπάρχει κάτι χειρότερο ακόμα και από τον ίδιο τον θάνατο. Να πεθαίνεις μόνος. Σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου. Και εννέα μέρες αργότερα να πεθαίνει και ο σύντροφός της ζωής σου χωρίς να ξέρει τίποτα ο ένας για τον άλλο».

@yiannisvelissaridis, velissaridis.com

 

Θανάσης Καρατζάς

Θανάσης Καρατζάς, Πεδίον του Άρεως

«Αισθάνομαι την αγωνία για την εξέλιξη της εποχής. Ανακαλύπτω εκ νέου τα πάρκα και τον περιπλανώμενο κόσμο. Θα περάσει».

 

Γιώργος Ξηρογιάννης

Γιώργος Ξηρογιάννης, Αλληλεγγύη
«Πώς πρέπει ν’ αγαπούμε το Θεό, γέροντά μου;» ρώτησε. «Αγαπώντας τους ανθρώπους, παιδί μου». – Ν. Καζαντζάκης

@george_dryjohn, dryjohn.com

 

Κώστας Αμοιρίδης

Κώστας Αμοιρίδης, Wear A Mask
«Φοράμε πάντα μάσκα, ακόμα κι αν φαινόμαστε διαφορετικοί».

@amiridisk

 

«Πηγή: https://www.athensvoice.gr/