Εγκρίθηκε η παραχώρηση οικοπέδου από τον ΟΑΕΔ στον Δήμο Ηρακλείου για την δημιουργία κοινωνικών δομών στην Αγία Αικατερίνη

7

Ένα σημαντικό έργο για την περιοχή της Αγίας Αικατερίνης μπαίνει σε τροχιά υλοποιήσης, μετά την έγκριση της  παραχώρησης της χρήσης οικοπέδου έκτασης 2.600 τ.μ μέτρων από τον ΟΑΕΔ στον Δήμο Ηρακλείου,  προκειμένου να λειτουργήσει σε αυτό κοινωνικές δομές.

Συγκεκριμένα, σε συνεδρίασή του την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμό άναψε το πράσινο φως για την παραχώρηση στον Δήμο της χρήσης του ακινήτου  επί των οδών Φιλολάου, Ν. Σκουφά και Διμουλίτσα.

Πρόκειται για πρόταση που είχε καταθέσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης και είχε εγκρίνει  το Δημοτικό Συμβούλιο, αρχικά το 2015 και εν συνεχεία (καθώς ο ΟΑΕΔ δεν είχε απαντήσει σχετικά) το 2019.

Με βάση το κτιριολογικό πρόγραμμα που έχει συντάξει η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου, οι δομές οι οποίες θα λειτουργήσουν στο ακίνητο είναι πολλές και σημαντικές και θα εξυπηρετήσουν όχι μόνο το προάστιο αλλά ολόκληρη την πόλη.

Αυτές είναι:

– Κοινωνική υπηρεσία,

– Νοσηλευτική υπηρεσία,

– Υπηρεσία Φυσικοθεραπείας,

– Υπηρεσία Εργοθεραπείας,

– Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο

– Υπηρεσία Βοήθεια στο Σπίτι

– Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.)

– Ξενώνας προσωρινής διαμονής θυμάτων βίας και ανθρώπων σε κίνδυνο

– Ξενώνας προσωρινής διαμονής μη αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων και

Ι. Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.)

 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη η οποία ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου στο προάστιο της Αγίας Αικατερίνης. Θέλω  να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν διαχρονικά για να ολοκληρωθεί η παραχώρηση και να τονίσω ότι από εδώ και εμπρός θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες όσο το δυνατόν  γρηγορότερα».

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook