Υπεραιωνόβια Κερκυραία 102 ετών νίκησε τον κορωνοϊό: «Λεβεντιά η γιαγιά, Σουλιώτισσα», λέει η νύφη της

1

Νικήτρια από τη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό βγήκε μία υπεραιωνόβια 102 ετών που πήρε εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Η ηλικιωμένη διέμενε σε γηροκομείο των Ιωαννίνων, στο οποίο εντοπίστηκαν πάνω από 50 κρούσματα κορωνοϊού. «Λεβεντιά η γιαγιά, Σουλιώτισσα. Πήγε και ήρθε και ευτυχώς που γύρισε. Είναι καλά, είναι αδύναμη πολύ, αλλά είναι καλά. Της είπα μόνο ότι παίρνει όλος ο κόσμος και ρωτάει για εσένα. “Τους ευχαριστώ πολύ” λέει», ανέφερε στον ΑΝΤ1 η νύφη της Θ. Αναστασίου.

«Κοτσανάτη, μέχρι τα 100 της σκούπιζε όλες τις αυλές, το χωράφι όλο», είπε για την ηλικιωμένη η νύφη της και συνέχισε: «Είναι μια γλυκιά γιαγιούλα, κούκλα είναι. Ήταν στο γηροκομείο στα Γιάννενα, περνούσε πολύ καλά. Δεν διασωληνώθηκε. Είχε λίγο πυρετό. Να είναι καλά και οι γιατροί στην Κέρκυρα. Δεν υπάρχουν λόγια» ανέφερε.
«Η ηλικιωμένη είχε νοσηλευτεί για 20 ημέρες στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, που δημιουργήθηκε μετά την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, όταν στον ιδιωτικό οίκο ευγηρίας που διέμενε, στα Ιωάννινα, διαπιστώθηκε ότι 56 ηλικιωμένοι ήταν θετικοί στον κορωνοϊό και έπρεπε να νοσηλευτούν μεταξύ αυτών και η 102χρονη», είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας Λεωνίδας Ρουμπάτης.

«Η 102χρονη παρουσίασε για μέρες υψηλό πυρετό, αλλά και πολλά άλλα από τα συμπτώματα του κορωνοϊού, όμως δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Από τον ίδιο ιδιωτικό οίκο ευγηρίας των Ιωαννίνων μεταφέρθηκαν μέχρι σήμερα στο Νοσοκομείο Κέρκυρας πέντε ηλικιωμένοι ασθενείς από κορονοϊό, ενώ χθες μαζί με την 102χρονη εξήλθε και μία 74χρονη.

«Η αγάπη και το πείσμα για ζωή νικάει κάθε κακό. Η οργάνωση της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Κέρκυρας λειτουργεί με επαγγελματισμό και αξιέπαινη αντιμετώπιση από το ικανό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας. Είμαστε πολύ περήφανοι για κάθε άνθρωπο που παίρνει εξιτήριο και κερδίζει τη μάχη με τον κορωνοϊό» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδας Ρουμπάτης.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook