Καιρός: O «Ωμέγα Εμποδιστής» φέρνει τον χειμώνα -Βροχές, καταιγίδες, παγωνιά και τα πρώτα χιόνια

0

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός, με τον «Ωμέγα Εμποδιστή» να… σπρώχνει στην κακοκαιρία προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο καιρός θα αρχίσει να «βαραίνει» μετά το μεσημέρι της Τρίτης και στο επίκεντρο των φαινομένων θα βρεθούν, αρχικά, τα δυτικά τμήματα της χώρας. Οπως είπε στο OPEN, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σήμερα αναμένονται βροχοπτώσεις και ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, δίχως να αποκλείεται να προκληθούν προβλήματα και στα δυτικά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Αιτία για τα φαινόμενα, όπως εξήγησε ο κ. Μαρουσάκης, είναι ο «Ωμέγα Εμποδιστής» που εγκλώβισε ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία και το «μετέφερε» ουσιαστικά προς την Ελλάδα. Από σήμερα το απόγευμα, προσέθεσε, ο καιρός θα επιδεινωθεί σε Κεντρική Μακεδονία, ανατολική Θεσσαλία και Σποράδες, με αρκετές βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές αναμένονται και στην Αττική (από τα δυτικά) και στη Θεσσαλονίκη, κυρίως γύρω από τον Θερμαϊκό.

Ο καιρός της Τετάρτης -Τα πρώτα χιόνια

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από το βράδυ της Τρίτης θα ξεκινήσει μια επιδείνωση του καιρού από τα βόρεια προς τα νότια, ενώ την Τετάρτη η κακοκαιρία της δυτικής χώρα θα μετατοπιστεί ανατολικά.

Η ΕΜΥ αναφέρει ότι την Τετάρτη αναμένονται βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (μεμονωμένες καταιγίδες στο Καστελόριζο), ενώ στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στο Ιόνιο, την Κεντιρκή Μακεδονία και τη Θεσσαλία, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Ο χάρτης για τον καιρός της Τετάρτης:

Παγωνιά την Πέμπτη

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης εκτίμησε ότι ο «Ωμέγα Εμποδιστής» θα εξαπλωθεί προς την Κεντρική και Βορειοανατολική Ευρώπη, με συνέπεια πολύ ψυχρές αέριες μάζες να μεταφερθούν από τη Ρωσία και την Ελλάδα. «Θα πέσει η θερμοκρασία. Από Πέμπτη και μετά αναμένουμε πολύ κρύο και χιονοπτώσεις στα βουνά» παρατήρησε.

Ο χάρτης για τον καιρό της Πέμπτης:

Ο χάρτης για τον καιρό της Παρασκευής με τα πρώτα… μηδενικά στον υδράργυρο:


Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook