Κορωνοϊός: Συγκέντρωση έξω από σχολείο στην Κρήτη με… ανορθόγραφα συνθήματα σε μάσκες

Στα σχολεία επέστρεψαν σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί όλης της χώρας για το «πρώτο κουδούνι» της νέας σχολικής χρονιάς εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς έγινε με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας εξαιτίας της πανδημίας, με τους μαθητές να πρέπει να προσαρμοστούν σε μια νέα κανονικότητα. Το τρίπτυχο στο οποίο θα στηριχθεί η ασφαλής επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες αποτελείται από τις μάσκες, τις αποστάσεις και το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών.

Ωστόσο, ενώ η πλειονότητα των γονέων και των μαθητών τήρησαν ευλαβικά τα μέτρα που επιβάλλει η κρίση του κορωνοϊού, παρατράγουδα με τους λεγόμενους «αρνητές της μάσκας» εκτυλίχθηκαν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Δημοτικό σχολείο Γουρνών στην Κρήτη, εκεί όπου μια μικρή ομάδα γονέων άσκησε… βέτο και δεν επέτρεψε στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο λόγω της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας. Μάλιστα, όπως μετέδωσε η τοπική ιστοσελίδα flashnews.gr, οι γονείς κρατούσαν μάσκες στις οποίες ήταν γραμμένα διάφορα μηνύματα.

Το φίμωτρο έγινε… φίμουτρο / Φωτογραφία: flasgnews.gr
Οι γονείς έξω από το σχολείο στην Κρήτη / Φωτογραφία: flashnews.gr
Το παιδομάζωμα… παιδομάζομα / Φωτογραφία: flashnews.gr

Πηγή: iefimerida.gr