Σύσκεψη στη Περιφέρεια Κρήτης για το ερευνητικό-επιστημονικό έργο που παράγει το Ινστιτούτο Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου (ΙΕΛΥΑ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

5

Το ερευνητικό έργο που παράγει το Ινστιτούτο  Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου (ΙΕΛΥΑ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που συγκάλεσε χθες στη Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης. Την παρουσίαση έκαναν από το ΙΕΛΥΑ η Διευθύντρια Δρ. Αναστασία Τσαγκαράκου, ο αναπληρωτής διευθυντής Δρ Γιώργος Ψαρράς και η ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου από τα Χανιά και το Ηράκλειο. Από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ζαχαρίας Σωμαράς,  ο Αναπληρωτή Διευθυντής ΔΑΟ Κώστας Φωτάκης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Ειδικότερα, τα θέματα αφορούσαν:

-η δομή και το ρόλο του Ινστιτούτου Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου(ΙΕΛΥΑ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

-οι ερευνητικές δραστηριότητες του ΙΕΛΥΑ που ενδιαφέρουν τον πρωτογενή τομέα του νησιού: ελιά, ελαιόλαδο, εσπεριδοειδή, υποτροπικά, αμπέλι, κηπευτικά, φυτοπροστασία, θρέψη και αρδεύσεις

-η πορεία των έργων που υλοποιούνται σε επίπεδο Κρήτης

-το πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών και συμβουλών του Ινστιτούτου

-η συμβολή του ερευνητικού δυναμικού του ΙΕΛΥΑ στην επίλυση προβλημάτων και στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα του νησιού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και ΙΕΛΥΑ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ τονίζοντας ότι, υπάρχει το πεδίο για διεύρυνση των συνεργασιών προκειμένου η ερευνητική γνώση που παράγεται να ωφελήσει περαιτέρω τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook