Μητσοτάκης – Τσίπρας: Πρώτο τετ α τετ μετά από 7 μήνες – Τα ραντεβού με τους πολιτικούς αρχηγούς

7

Για τα εθνικά θέματα και την οικονομία ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός. Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας θα ξαναβρεθούν κατ’ ιδίαν μετά από πολύ καιρό.

Έπειτα από 7 μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει ξανα κατ’ ιδίαν τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί διαδοχικά στο γραφείο του στη Βουλή και θα ενημερώσει τους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Στις 12.30 είναι προγραμματισμένο το ραντεβού με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χθες ήταν αυτός που ανέβασε κατάκορυφα τους τόνους της κριτικής ζητώντας να ενημερωθούν τα κόμματα και να συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως “ενώ ολόκληρος ο τουρκικός στόλος είναι έξω από τους ναυστάθμους και βγαίνει και ο ελληνικός από τον ναύσταθμο εξ όσων μαθαίνουμε, ο κ. Μητσοτάκης αρνείται όχι μόνο να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και τον ελληνικό λαό για το τι συμβαίνει, αλλά αρνείται να συγκαλέσει ακόμα και το ΚΥΣΕΑ, το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο για να συντονίσει μία κατάσταση κρίσης και να πάρει αποφάσεις”.

“Γιατί αρνείται; Για να μη δραματοποιήσει, λέει, την κατάσταση. Μα πόσο πιο πολύ να τη δραματοποιήσει από όσο είναι;”, σχολίασε. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι “η ψύχραιμη αντιμετώπιση επιβάλει τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ με την παρουσία του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων για να συντονιστεί το επιχειρησιακό σχέδιο της χώρας, παρουσία του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών”.

Το τελευταίο… χαλαρό τετ-α-τετ

μητσοτακης τσιπρας

Η τελευταία φορά που Μητσοτάκης και Τσίπρας συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν ήταν στις 10 Ιανουαρίου, πάλι στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή. Τότε ο κ. Μητσοτάκης είχε καλέσει ξανά τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις ΗΠΑ.

Η συνάντηση είχε ξεκινήσει με έναν πολύ χαλαρό διάλογο ανάμεσα στους δύο άνδρες που μίλησαν ο ένας στον άλλον στον ενικό.

“Καλή χρονιά” είπε κατ’ αρχάς στον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον πρωθυπουργό “Πότε επέστρεψες; Χθές το μεσημέρι του απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόλαβες να ξεκουραστείς το τζετ λάγκ;” και ο Κυριάκος Μητσοτάκης του απάντησε:

“Ναι συνηθισμένα τα βουνά, το έχω κάνει αυτό το δρομολόγιο πολλές φορές δεν με επηρεάζει πια”.

“Πόσο μέρες μείνατε”; ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας. “Δυο ημέρες στην Ουάσινγκτον και 18 ώρες στην Φλόριντα. Τα απολύτως απαραίτητα”.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας έδωσε συμβουλές πώς να ξεπεράσει το τζετ λαγκ. “Να πίνεις πολύ νερό και να κάνεις γυμναστική” είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό.

“Γενικά είναι καλή συνήθεια” είπε ο πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, επικοινώνησε με τα Γραφεία των Πολιτικών Αρχηγών και ορίστηκαν οι κάτωθι συναντήσεις:

-Στις 12:30, με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα,
-Στις 13:30, με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά,
-Στις 18:15, με τον Πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο,
-Στις 19:30, με τον Γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 09:30.

Πηγή: https://www.thetoc.gr/

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook