Βρούτσης: Στις 9 Ιουλίου καταβάλλονται τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων

0

Στις 9 Ιουλίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων σε 250 χιλιάδες συνταξιούχους, σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε κρίσιμο μήνα για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση τον Ιούλιο τονίζοντας ότι στις 9 του μήνα θα καταβληθούν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων οκτώ μηνών σε περίπου 250.000 συνταξιούχους. «Ετσι κλείνει οριστικά η αντισυνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου – ΣΥΡΙΖΑ που κληρονομήσαμε και την λήξαμε με το νόμο 4670/2020, σε συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας», σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Παράλληλα, ο Γιάννης Βρούτσης υπογράμμισε ότι εντός Ιουλίου θα παρουσιαστεί η πλήρης εφαρμογή και υλοποίηση της ψηφιακής σύνταξης «Άτλας» που αφορά το 40% των νέων συντάξεων δύο κατηγοριών: των συντάξεων της αιτίας θανάτου και του πρωτογενούς τομέα. Επίσης, στο τέλος του Ιουλίου, για πρώτη φορά, θα πληρωθούν μαζί κύριες και επικουρικές συντάξεις σε διακριτούς λογαριασμούς.
Βρούτσης: Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει όλους τους εργαζόμενους

Αναφορικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης για την προστασίας των εργαζομένων στον τουρισμό, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι καλύπτονται απόλυτα από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

«Η χώρα μας, από το 2013, απέκτησε σύγχρονες δομές κοινωνικής προστασίας και διαθέτει, μεταξύ άλλων, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το επίδομα παιδιού, το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων και το επίδομα ενοικίου», υπογράμμισε ο Γιάννης Βρούτσης τονίζοντας ότι η πολιτεία οφείλει να προστατεύει κάθε οικογένεια στη χώρα.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook