Παράνομα όπλα και σφαίρες σε δυο σπίτια στο Ηράκλειο

131

Κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, δυο κυνηγετικά όπλα, τρία πιστόλια κρότου, ένα αεροβόλο πιστόλι, οκτώ γεμιστήρες, 196 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 158 κάλυκες, δυο ξιφολόγχες και δυο μαχαίρια

Δεκάδες σφαίρες, αλλά και χρησιμοποιημένοι κάλυκες, που βρέθηκαν στο παράνομο οπλοστάσιο το οποίο διατηρούσαν δυο Έλληνες στα σπίτια τους σε περιοχές του Δήμου Φαιστού στο Ηράκλειο, κάνει τους αστυνομικούς να ερευνούν το ενδεχόμενο εμπλοκής τους σε ένοπλες επιθέσεις ή και σε… μπαλωθιές!

Οι δράστες συνελήφθησαν από άνδρες του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς, οι οποίοι έκαναν έρευνες στις κατοικίες τους στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης οπλοκατοχής. Κατά την διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, δυο κυνηγετικά όπλα, τρία πιστόλια κρότου, ένα αεροβόλο πιστόλι, οκτώ γεμιστήρες, 196 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 158 κάλυκες, δυο ξιφολόγχες και δυο μαχαίρια.

Το πιστόλι εστάλη στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας για βαλλιστική εξέταση, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Φαιστού διενεργούν προανάκριση για να διαλευκάνουν τυχόν εμπλοκή των συλληφθέντων σε άλλες παρανομίες. Στο μεταξύ, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Πηγή: https://www.protothema.gr

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook