Δημόσια Διαβούλευση για την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς στα Καμίνια

1

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Ηρακλείου συνήλθε σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την Τετάρτη 11/03/2020  και ώρα 13:00.

Το θέμα που απασχόλησε την επιτροπή ήταν: «Δημόσια Διαβούλευση για την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε Δευτέρα στην 3η Δημοτική Κοινότητα (περιοχή “Καμίνια”)».

Ο Πρόεδρος έθεσε υπόψη των μελών της επιτροπής την εισήγηση του Τμήματος Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων, για την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε Δευτέρα, στην 3η  Δημοτική Κοινότητα, περιοχή «Καμίνια», στις οδούς που περιγράφονται στην αρ.2/2020 σε ορθη επανάληψη  απόφαση της 3ης Δημοτικής Κοινότητας και συγκεκριμένα τις νέες προτεινόμενες θέσεις εγκατάστασης της λαϊκής αγοράς της Δευτέρας, κατά σειρά μετακίνησης κατά έτος, ξεκινώντας από την πιο βραχυχρόνια:

 

1.ΟΔΟΣ ΙΣΑΥΡΩΝ & ΠΕΤΛΕΜΠΟΥΡΗ

ΙΣΑΥΡΩΝ: από αρ. 64 έως αρ.08 και από συμβολή οδών Ισαύρων & Πετλέμπουρη έως αρ. 39, συμπεριλαμβανομένου και του πάρκου Ρασούλη

-εκτός  1). αρ.59 (θέση ΑΜΕΑ-Πάρκινγκ Ιατρείου) & 2).  αρ. 47 (κλειστό Πάρκινγκ)

ΠΕΤΛΕΜΠΟΥΡΗ: από αρ.50 έως αρ.43, αρ.71 έως αρ.87 και αρ.76 έως αρ.82

-εκτός 1). αρ.73 (θέση ΑΜΕΑ) 2). αρ.74 (κλειστό πάρκινγκ)

 

2.ΟΔΟΣ ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΜΑΖΟΝΩΝ (μετά το σχολείο προς οδό Μ. Κρήτης)

ΗΦΑΙΣΤΟΥ: από αρ.32 έως αρ.10 & από αρ.37 έως αρ.9

ΑΜΑΖΟΝΩΝ: από αρ.02 έως αρ.52 & από αρ.01 έως αρ.41

 

3.ΟΔΟΣ ΣΜΥΡΙΛΙΟΥ – ΦΡΕΝΤΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ – ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ & ΚΥΒΕΛΗΣ

ΣΜΥΡΙΛΙΟΥ: από αρ.02 έως αρ.36 & από αρ.17 έως αρ.49

-εκτός  1). αρ.33 (θέση ΑΜΕΑ-προτείνεται η μεταφορά θέσης ΑΜΕΑ στην οδό Απτέρων που εξυπηρετεί, επίσης) & 2).  αρ. 43, αρ.47 & αρ.50 (κλειστά Πάρκινγκ)

ΦΡΕΝΤΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ: από αρ.74 έως τέλος της οδού προς οδό Πατρόκλου

ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ: όλη η οδός

ΚΥΒΕΛΗΣ: όλη η οδός

 

4.ΟΔΟΣ ΜΑΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΤΑΜΠΑΚΑΡΙΑ)

ΜΑΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ: μονόπλευρα, από αρ.144 έως 50 μέτρα πριν το βενζινάδικο SHELL (συμπεριλαμβανομένου του γυμναστηρίου Escape)

-εκτός τριών (3) καταστημάτων (που βρίσκονται ανάμεσα)

 

5.ΟΔΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ & ΘΕΟΚΡΙΤΟΥ

ΚΑΝΤΑΝΟΥ: όλη η οδός από αρ.91 έως αρ.01- διπλή χρήση από αρ.02 έως αρ.40 – μονόπλευρα, από αρ.01 έως αρ.49

-εκτός 1). αρ.42 έως αρ.54 (θέση ΑΜΕΑ & Πάρκινγκ Ιατρείων) 2). αρ.89 (Πνευματικό κέντρο Αγ. Βαρβάρας)

ΘΕΟΚΡΙΤΟΥ:  από αρ.01 έως αρ.31 & από αρ.02 έως αρ.32

6.ΟΔΟΣ ΣΥΒΡΙΤΟΥ – ΓΟΡΤΥΝΗΣ & ΕΡΓΑΝΗΣ

Όπως λειτουργεί σήμερα.

 

Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι το θέμα θα τεθεί σε διαβούλευση, προκειμένου  να εκφράσουν τις απόψεις-παρατηρήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και αρμόδιοι φορείς  και στη συνέχεια η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να εισηγηθεί σχετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μετά την ανακοίνωση των παραπάνω ακολούθησε σχετική συζήτηση μεταξύ  των μελών της επιτροπής κατά την οποία o Πρόεδρος πρότεινε να τεθεί σε διαβούλευση για δέκα (10) ημέρες, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις-παρατηρήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι πολίτες  και αρμόδιοι φορείς. Η πρόταση του Προέδρου έγινε ομόφωνα δεκτή από τα μέλη της Επιτροπής και στη συνέχεια  παρακάλεσε για τη λήψη σχετικής αποφάσεως. Έτσι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφασίζει ομόφωνα και θέτει σε δημόσια διαβούλευση από σήμερα, Πέμπτη 12 Μαρτίου και για δέκα (10) ημέρες με ενδιαφερόμενους πολίτες με θέμα την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε Δευτέρα, στην 3η  Δημοτική Κοινότητα, περιοχή «Καμίνια». Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής, θα συζητήσει το θέμα και τις τυχόν παρατηρήσεις και απόψεις που θα κατατεθούν και θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη σχετικής απόφασης. Η κατάθεση τυχόν παρατηρήσεων και απόψεων θα κατατεθούν στο πρωτόκολλο του Δήμου Ηρακλείου.

 

 

 

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook