Κοροναϊός: H Apple κλείνει όλα τα καταστήματά της στην Κίνα

Η ανησυχία είνα εύλογη, καθώς ο κοροναϊός έχει εξαπλωθεί μέσα σε χρόνο ρεκόρ, με περίπου 260 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους

Ο παγκόσμιος τεχνολογικός κολοσσός της Αpple κλείνει όλα τα εξουσιοδοτημένα καταστήματά του και τα γραφεία της στην ηπειρωτική Κίνα ως τις 9 Φεβρουαρίου, καθώς αυξάνεται η ανησυχία για τον νέο κοροναϊό, με τον απολογισμό των νεκρών να φτάνει πλέον τους 259.

«Για λόγους ασφαλείας και βάσει των πιο πρόσφατων συστάσεων των αξιωματούχων στον χώρο της υγείας κλείνουμε όλα τα γραφεία της εταιρείας, τα καταστήματα και τα κέντρα επικοινωνίας στην ηπειρωτική Κίνα έως τις 9 Φεβρουαρίου» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Apple.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι ανυπομονεί να ξανανοίξει τα καταστήματά της «το συντομότερο δυνατό». Νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα η Apple έκλεισε τρία καταστήματά της στην Κίνα εξαιτίας της ανησυχίας για την εξάπλωση της επιδημίας.

Ήδη και άλλες πολυεθνικές εταιρείες, όπως η McDonald’s Corp και η Starbucks Corp, έχουν κλείσει τα καταστήματά τους στην Κίνα για προληπτικούς λόγους, ενώ άλλες έχουν ζητήσει από τους εργαζόμενούς τους να εργάζονται από το σπίτι και να ακυρώσουν τα μη απαραίτητα επαγγελματικά ταξίδια την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Πηγή: https://www.ethnos.gr/