
Φίδια, νυχτερίδες, κοάλα, μικροί λύκοι, γουρούνια, όλων των ειδών τα πουλερικά, ψάρια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο διεστραμμένος ανθρώπινος νους βρίσκονται στα «ράφια» της Χουανάν, και είναι αυτά που «γέννησαν» τον κοροναϊό.
Με βάση τα εργαστηριακά αποτελέσματα των εξετάσεων από το φαρυγγικό επίχρισμα και το αίμα των ασθενών διαπιστώθηκε πως ο ιός μεταλλάχθηκε και μεταδόθηκε για πρώτη φορά από τα ζώα στους ανθρώπους της συγκεκριμένης αγοράς.
Μάλιστα, η επίσημη επιστημονική έκθεση του Σαββάτου (25/1) ανέφερε μία συγκεκριμένη πηγή μόλυνσης: της νυχτερίδες, οι οποίες πωλούνται κατά κόρον εκεί και αποτελούν έδεσμα για τους Κινέζους (συνήθως γίνονται σούπα), μαζί με τις κόμπρες που επίσης αποτελούν μέρος των διατροφικών συνηθειών των ατόμων της ανατολικής Ασίας.
Ο κοροναϊός είναι κατά 96.2% ίδιος με αυτόν που επιβιώνει στις νυχτερίδες (οι οποίες, με την σειρά τους, μολύνουν κυρίως τα φίδια) και μεταδίδεται με χαρακτηριστική ευκολία από τα ζώα στους ανθρώπους- ό,τι ακριβώς συνέβη, δηλαδή, και στην Ουχάν.
Οι περισσότερες πωλήσεις (μέχρι και κροκόδειλο μπορεί να βρει κανείς) στο “Huanan seafood Market” είναι παράνομες, με τις Αρχές να είναι ανεξήγητα ελαστικές και να εφαρμόζουν άψογα την τακτική «Δεν είδα, δεν άκουσα».
Οι σοκαριστικές εικόνες κοάλα κλεισμένων σε κελιά, γδαρμένων τρωκτικων σε καφάσια και λοιπών… εδεσμάτων προκάλεσαν την ετεροχρονισμένη παγκόσμια κατακραυγή, καθώς το πάρτι μικροβίων και οι μηδενικές προφυλάξεις είχαν ως αποτέλεσμα την «παραγωγή» ενός ιού που, για την ώρα, ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά ότι αντιμετωπίζεται 100%.

Με τα κρούσματα να αυξάνονται, τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά και πάνω από 56 εκατομμύρια Κινέζους να βρίσκονται υπό το καθεστώς καραντίνας, ο φόβος να αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό ο κοροναϊός που να θυμίζει το «διαβόητο» SARS(που σκότωσε 650 άτομα πίσω στο 2003) είναι σχεδόν απτός.
Η λέξη-κλειδί στην παραπάνω πρόταση είναι το «σχεδόν». Ας μείνει, τουλάχιστον, έτσι. Και μετά, σιγά-σιγά, ας προσβληθεί από κοροναϊό και η ίδια και ας αφήσει την τελευταία της λεκτική πνοή.
Οι 41 νεκροί είναι ήδη πολλοί.
Ανησυχητικά πολλοί.
Πηγή: https://menshouse.gr/