Πρωτιά για Ροδίτισσα στον διαγωνισμό «Καλύτερος νεαρός σεφ της Ευρώπης 2019»

0

Η 24χρονη Ειρήνη Γιωργουδιού από τη Ρόδο κατέκτησε την πρωτιά στον γαστρονομικό διαγωνισμό για τον «Καλύτερο νεαρό σεφ της Ευρώπης 2019» («European Young Chef Award 2019»), που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, με το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τέχνης και Τουρισμού (IGCAT), στις 23 και 24 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Rodos Palace, στη Ρόδο. Η Ειρήνη Γιωργουδιού εκπροσωπούσε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η ταλαντούχα νεαρή σεφ, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, εξασφάλισε το πρώτο βραβείο, με το πιάτο «12 Elements», η δημιουργία του οποίου βασίστηκε σε 12 συστατικά από τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Το πιάτο «κέρδισε» τη διεθνή κριτική επιτροπή υπό την προεδρία της πρέσβειρας της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, σεφ Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το πιάτο «12 Elements» ήταν μια σφυρίδα με μπάμιες, ζαφορά, ξηρομυζήθρα και ακόμα 8 υλικά, σερβιρισμένα σε ένα πήλινο σκεύος, που «φέρνει την παράδοση τετ α τετ με τη μοντέρνα μαγειρική αντίληψη», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Jure Dretnik από τη Σλοβενία με το πιάτο «Lunch of Mowers», και την τρίτη, ο Hans Kjellsson από τη Δανία, με το πιάτο «The Taste of Home».

Οι εννέα φιναλίστ που συμμετείχαν στον διαγωνισμό προέρχονταν από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Σλοβενία, την Πορτογαλία, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Ρουμανία. Συγκεκριμένα ήταν οι εξής:

  • Ειρήνη Γιωργουδιού – Ελλάδα, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με το πιάτο «12 Εlements»
  • Paul Vlad Răhăian – Ρουμανία, με το πιάτο «The Transylvanian Landscape»
  • Vic Tosseram – Ολλανδία, με το πιάτο «Cheeky Beans in Green, Vic Tosseram»
  • Hans Kjellsson – Δανία, με το πιάτο «The Taste of Home»
  • Rui Meira – Πορτογαλία, με το πιάτο « A “Mantenca” do Lar Minhoto (Keeping Minho‘s Home)
  • Mariona Rodà – Ισπανία, με το πιάτο «Autumn Walk into the Catalan Woods»
  • Clara Florit – Ισπανία, με το πιάτο «Noodles with Ray Textures»
  • Jure Dretnik – Σλοβενία, με το πιάτο «Lunch of Mowers»
  • Bernardo Calvo – Πορτογαλία, με το πιάτο «O Bacalhau, a Calega e o Alho (Codfish, Galician Kale and Garlic)

Σε δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ανέφερε ότι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, επενδύει στην εκπαίδευση της νέας γενιάς ως βασικό πυλώνα της πολιτικής της.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook