
Το «Τέχνη Καθ΄ Οδόν» πάει στα Κεράσα και τα μεταμορφώνει σε «Χωριό των Παραμυθιών» – Στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο στο Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου
Το4ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη Καθ΄ Οδόν» …πηγαίνει στους όμορφους οικισμούς του Δήμου Ηρακλείου. Έτσι, στα Κεράσα, που θα μεταμορφωθούν σε…«Χωριό των Παραμυθιών» θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο του «Τέχνη Καθ΄Οδόν». Οι εκδηλώσεις στα Κεράσα, θα πραγματοποιηθούν στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο στο Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.
Μουσικά ταξίδια, θεατρικά δρώμενα, παραμύθια, κουκλοθέατρο, περιβαλλοντικές δράσεις, κατασκευές είναι μερικές από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν ενώ παράλληλα θα στηθούν εκθέσεις ντόπιων παραγωγών και θα γίνουν τοιχογραφίες στα σοκάκια από νέους δημιουργούς. Η διοργάνωση είναι του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης και της ΔΗΚΕΗ σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους των τριών οικισμών.
Κεράσα: «Το χωριό των Παραμυθιών»
Σάββατο 7.09.2019
Παλιό Δημοτικό Σχολείο
17:00-19:00 «Ιστορίες του παππού Αισώπου».
Τα παιδιά στήνουν μια δική τους παράσταση, με παραμύθια του Αισώπου.
Σκηνοθετεί η θεατρική παιδαγωγός Έφη Δράκου.
19:30 «Έναν μύθο θα σας πω… ή μπορεί και δυο, και τρεις»
Οι ιστορίες του Αισώπου ζωντανεύουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο – με αφήγηση και κούκλες που μιλούν. Σε έναν τόπο γεμάτο παραμύθια, ο λαγός, η χελώνα, το ελάφι, ο λύκος, η αλεπού, ο πελαργός, ο γαϊδαράκος, αλλά και ο βοσκός, ο κυνηγός, ο βοριάς και ο ήλιος γίνονται πρωταγωνιστές της ζωής. Όλοι έχουν κάτι να πουν, να διδάξουν…
Αφήγηση: Ελένη Μπετεινάκη
Κατασκευή κουκλών: Εύη Αλμπαντάκη
20:30 Μουσικοθεατρική παράσταση με τους KulturMultur.
Αγαπημένοι ρυθμοί για μικρούς και μεγάλους!
22:00 Ξένη και ελληνική pop, rock και rock’n’roll μουσική, με τους «PinkTales»
Συμμετέχουν: Χρήστος Σαγιέντ (Κρουστά), Ορφέας Μητσοτάκης (κιθάρα), Νίκος Βέργος (κιθάρα), Πελαγία Μουρούζη (φωνή).
Κυριακή 8.09.2019
Παλιό Δημοτικό Σχολείο
17:30-20:00 Πρωτότυπες δράσεις και κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά,
από την εθελοντική ομάδα «Πράσινα Κεράσα» και την υποστήριξη των φοιτητών τού Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.).
Παράλληλη εκδήλωση: «Πάρε-δώσε ένα παραμύθι».
Οι μικροί φίλοι των παραμυθιών μπορούν να φέρουν το βιβλίο που έχουν διαβάσει πολλές φορές και να …το ανταλλάξουν με ένα άλλο!
19:00 «Μουσική, χορός και… σαπουνόφουσκες»!
Ένα φαντασμαγορικό bubbleshow από τα «Παιδιά της Γης».
20:30 «Το Παραμύθι του Καραγκιόζη»,
από το Θέατρο Σκιών Κρήτης, των Άθω Δανέλλη και Γιάννη Παπαδόπουλου (Γιουβάν).
21:30 «Πρόσκληση σε πάρτυ»
Αγαπημένα ελληνικά τραγούδια παρέα με τους «VintageTunes».
Συμμετέχουν: Μάργια Αντωνίου (φωνή), Γιώργος Βασιλάκης (κιθάρα), Μανώλης Βούλγαρης (κιθάρα), Μάνος Γαλανάκης (κρουστά), Γιώργος Τζορτζάκης (μπάσο).
Παράλληλες εκδηλώσεις:
- Οι εικαστικοί SharmaAkanksha, Βασίλης Βασιλειάδης, Μιχάλης Κιούσης, Δημήτρης Κόκορης, NorietBarbara, Χρυσούλα Παλαμίδα Αϋφαντή, Αλεξάνδρα Τσιμήκα, Καλλιόπη Φασουλάκη, HalpinMathew, Τάνια Χριστοφοράτου ζωγραφίζουν στους τοίχους του χωριού 10 μύθους του Αισώπου.









