Συστατικά
- 1 κιλό συκωταριά αρνίσια
- 2 φέτες από λεμόνι
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι
- 10-15 κόκκους πιπέρι
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 1 κύβο κότας
- 1 ½ λίτρο νερό
- 5-6 φρέσκα κρεμμύδια
- 1 μαρούλι
- ¼ ματσάκι άνηθο
- 100 γρ. ρύζι γλασέ
Για το αυγολέμονο
- ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
- 2 αυγά
- ¼ ματσάκι άνηθο
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. άνηθο
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει.
- Βάζουμε μέσα τη συκωταριά, τις φέτες από το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, τους κόκκους από το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά.
- Αφαιρούμε τον αφρό ανά διαστήματα. Σουρώνουμε και πετάμε το νερό.
- Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα ξανά σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στη κατσαρόλα.
- Κόβουμε τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον κύβο, το νερό, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά.
- Στη συνέχεια, κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες, το μαρούλι και τον άνηθο σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το ρύζι, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.
Για το αυγολέμονο
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Βάζουμε αργά 5-6 κουτάλες της σούπας από τον ζωμό της μαγειρίτσας και ανακατεύουμε συνεχόμενα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα ανακινώντας την κατσαρόλα και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τον άνηθο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, άνηθο και πιπέρι.
Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook