Εισαγγελείς για Πολάκη: Οι δηλώσεις του διακυβεύουν την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος

www.dikaiologitika.gr

Σφοδρή επίθεση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη μετά τις αναρτήσεις και τις επιθέσεις στη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους οι εισαγγελείς αναφέρουν πως ευελπιστούν οι αναρτήσεις Πολάκη να είναι μόνο προσωπικές του απόψεις και όχι της κυβέρνησης, φωτογραφίζοντας έτσι τον πρωθυπουργό. Παράλληλα τονίσουν πως τέτοιες δηλώσεις διακυβεύουν την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος.

Νωρίτερα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για θεσμική εκτροπή και προσωπική στοχοποίηση μετά τη χθεσινή ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στο Facebook, ο οποίος, αναφερόμενος ονομαστικά σε δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, τους ζήτησε σχεδόν εξηγήσεις για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση συγκεκριμένων δικογραφιών.

Η ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος 

H Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να επαναλάβει σε ανακοίνωσή της  την αυτονόητη υποχρέωση των εκπροσώπων της εκτελεστικής εξουσίας να σέβονται την συνταγματικώς κατοχυρωμένη Αρχή της Διάκρισης των Λειτουργιών. Οι δημόσιες αναρτήσεις του υπουργού κ.  Πολάκη, οι οποίες ευελπιστούμε να απηχούν μόνο προσωπικές του απόψεις και όχι της κυβέρνησης  στην οποία συμμετέχει, διά των οποίων ψέγει, και μάλιστα ονομαστικά,  εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς  επειδή οι χειρισμοί τους σε εκκρεμείς υποθέσεις πολιτικού ενδιαφέροντος δεν είναι της αρεσκείας του, προδικάζοντας και υποδεικνύοντας  την επιθυμητή έκβασή τους, υποσκάπτουν το δικαιϊκό οικοδόμημα της Χώρας και διακυβεύουν την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος.                                      

Ο κ. Πολάκης  οφείλει να γνωρίζει ότι οι Έλληνες Εισαγγελείς, ανεξάρτητοι και αποστασιοποιημένοι από τέτοιου είδους παρεμβάσεις και απρόσφορες προσπάθειες χειραγώγησής τους, ανταπεξέρχονται στο ακέραιο στο συνταγματικό τους καθήκον υπερβάλλοντας εαυτόν, προκειμένου, με υψηλό φρόνημα, να υπερβαίνουν καθημερινά τις αντίξοες υπηρεσιακές συνθήκες και ελλείψεις υποδομών και προσωπικού στο χώρο της δικαιοσύνης, για τις οποίες την αποκλειστική ευθύνη φέρουν άλλοι.

Πηγή: iefimerida.gr