Λ. Αυγενάκης: «Υποστελεχωμένο το Μηχανολογικό Μοιρών»

(Ξένη Δημοσίευση) O Λευτέρης Αυγενάκης ο νέος Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας μιλάει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Παρέμβαση Γραμματέα Π.Ε. ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκη

Στην προβληματική λειτουργία του Τμήματος Συγκοινωνιών Μοιρών λόγω της υποστελέχωσης, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Το Τμήμα Συγκοινωνιών Μοιρών, γνωστό ως Μηχανολογικό Γραφείο των Μοιρών, είναι αρμόδιο για θέματα που αφορούν άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, τη διενέργεια θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης υποψήφιων οδηγών και τη χορήγηση αδειών οδήγησης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών με μεγάλο όγκο εξυπηρετούμενων πολιτών. Μάλιστα, εξυπηρετεί μια περιοχή που καλύπτει όλο το νότιο τμήμα του νομού Ηρακλείου, καθώς και χωριά του όμορου νομού Ρεθύμνης».

«Ωστόσο, το Τμήμα υπολειτουργεί λόγω της σοβαρής έλλειψης προσωπικού με αποτέλεσμα οι διαδικασίες να καθυστερούν και το υπάρχον προσωπικό να καλείται να ανταπεξέλθει σε σημαντικό αριθμό αιτήσεων, ενώ είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος η εν λόγω υπηρεσία να οδηγηθεί ουσιαστικά σε αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών και, ίσως, σε κλείσιμο».

«Η σημαντική υποστελέχωση του Τμήματος Συγκοινωνιών, η οποία έχει οδηγήσει στην αποψίλωση της υπηρεσίας παραλύοντας ουσιαστικά μια σημαντική υπηρεσία για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Το Τμήμα έχει αφεθεί χωρίς προσωπικό, αφού υπηρετούν μόνο 3 άτομα και, συνεπώς, δεν μπορούν ούτε καν οι θεωρητικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών να γίνουν. Είναι άγνωστο τι θα γίνει όταν λήξει η αποχή των εξεταστών και θα πρέπει να γίνουν οι εξετάσεις για τους υποψήφιους οδηγούς».   

«Μάλιστα, πρόκειται για μια από τις ελάχιστες πλέον υπηρεσίες που έχουν απομείνει στη Μεσαρά. Η απουσία ενδιαφέροντος από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης, όπου υπάγεται το Τμήμα Συγκοινωνιών Μοιρών, έχει οδηγήσει σε απόγνωση τόσο το προσωπικό της υπηρεσίας, όσο και τους πολίτες της περιοχής, οι οποίοι αισθάνονται ότι αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ότι τα σοβαρά προβλήματά τους δεν αποτελούν προτεραιότητα, αλλά είναι ήσσονος σημασίας για την Περιφέρεια».  

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1.Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε άμεσα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Τμήματος Συγκοινωνιών Μοιρών σε προσωπικό;

2.Πως θα διασφαλίσετε την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα λειτουργίας λόγω της δραματικής υποστελέχωσής του;»