Επιστολή από το Σύλλογο Palso στον Πρωθυπουργό

Συνάντηση εκπροσώπων κλάδου με Υπουργό Παιδείας

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Μας  λυπεί και μας προβληματίζει η άτεγκτη, μέχρι σήμερα, στάση του Υπουργού Παιδείας, κυρίου Γαβρόγλου, ο οποίος αρνείται πεισματικά, καθ’ όλη την διάρκεια της υπουργίας του, να δεχθεί ο ίδιος εκπροσώπους του κλάδου μας.

Μας αγνοεί παντελώς μην απαντώντας καν στα πολλά και επανειλημμένα έγγραφα αιτήματά μας καθιστώντας εαυτόν τον μοναδικό υπουργό Παιδείας που αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο τον κλάδο μας στην 37χρονη διαδρομή του. Φαίνεται δε, να παραβλέπει και την δική σας πρόσφατη προτροπή προς το Υπουργικό Συμβούλιο για «ανοιχτές πόρτες και ανοιχτά αυτιά».

Με βάση όλα τα παραπάνω αναρωτιόμαστε αν  δεν αφορά και σε εκείνον το άρθρο 4 του νόμου 2690/1999 το οποίο ρητά ορίζει ότι το δημόσιο υποχρεούται να απαντά εντός 50 ημερών  με δυνατότητα παράτασης απάντησης για 10 μέρες- άρθρο 6 του νόμου 3242/2004.

Κύριε Πρωθυπουργέ, άκαρπες έχουν αποβεί επίσης  και  όλες  οι σχετικές  μέχρι τώρα παρεμβάσεις των τριών λοιπών κυβερνητικών βουλευτών του Νομού Ηρακλείου.

Απευθυνόμαστε σε σας λόγω της διττής ιδιότητάς σας ως Πρωθυπουργός και  Βουλευτής Ηρακλείου προκειμένου να παρέμβετε άμεσα και καταλυτικά προς εφαρμογή τόσο των παραπάνω νόμων όσο και της δικής σας σχετικής προτροπής  προς το σύνολο του Υπουργικού Συμβουλίου.

Με εκτίμηση
Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ.Χατζηδάκης                                           Αθ.Τερζάκη