Γιάννης Κεφαλογιάννης: Η  ΝΔ θα βάλει τέλος στις Κυβερνητικές  προχειρότητες που προκαλούν Κρίση Αξιών και Ταυτότητας

Του Γιάννη Κεφαλογιάννη
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

Έχω πει πολλές φορές ότι στη χώρα μας συγκρούονται δυο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι: η Ελλάδα που θέλει να δημιουργήσει και να αγωνιστεί να βγει από το τέλμα και η Ελλάδα του λαϊκισμού και των ψεμάτων, που μας οδήγησε στα λάθη του χθες, στα λάθη που δεν έχουμε την πολυτέλεια να ξανακάνουμε. Σήμερα, βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή. Η παρούσα Κυβέρνηση αδυνατεί πλήρως να αντιληφθεί την πραγματικότητα, έχοντας ως αποκλειστικό σκοπό την παραμονή της στην εξουσία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προχωρεί χωρίς κανένα ενδοιασμό σε πολιτικές αποφάσεις πρόχειρες και επιζήμιες για μέλλον της πατρίδας μας.

Το βλέπουμε με την περίφημη συμφωνία των Πρεσπών που είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι είναι μια εθνικά επιζήμια συμφωνία που ενθαρρύνει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, κάτι που επιβεβαιώνεται πλήρως από τις δηλώσεις Ζάεφ για τη δυνατότητα διδασκαλίας της δήθεν μακεδονικής γλώσσας στη χώρα μας. Πλέον είναι απόλυτα σαφές ότι αν εφαρμοστεί η συμφωνία, θα βρεθούμε στη δυσμενή θέση να ξεκινήσει μια διαδικασία μέσω της οποίας η ΠΓΔΜ θα εγείρει αξιώσεις για υπάρξη δήθεν μακεδονικής μειονότητας εντός Ελληνικής Επικράτειας! Και ο κ. Τσίπρας που έχει και την αρμοδιότητα του Υπουργού Εξωτερικών δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τη σημασία των δηλώσεων αυτών, ενώ ο κύριος Καμμένος σφυρίζει αδιάφορα.

Το βλέπουμε με την περίφημη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου. Μια συμφωνία δείγμα της απόλυτης πολιτικής μισαλλοδοξίας της Κυβέρνησης. Για να πείσουν για την ορθότητα της πρότασης αποφάσισαν ότι πρέπει επιτέλους να τεθεί το ζήτημα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, το οποίο, όταν για πρώτη φορά νομοθετούσαμε το σχετικό πλαίσιο το 2013, το καταψήφισαν. Για να αναδείξουν ένα μεταρρυθμιστικό πρόσωπο τόνιζαν πομπωδώς την ανάγκη για επαναπροσδιορισμό των σχέσεων μέσω συνταγματικής αναθεώρησης, ενώ στην πορεία αναδιπλώθηκαν δικαιώνοντας πλήρως τη θέση της Νέας Δημοκρατίας περί ανάγκης απλής νομοθετικής ρύθμισης. Σε ό,τι αφορά τη μισθοδοσία των κληρικών, προσπαθούν να πείσουν για δήθεν κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους την ίδια στιγμή που σχεδιάζουν κατάργηση οργανικών θέσεων και εξαίρεση από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών! Παράλληλα, καλλιεργούν πάλι ψεύτικες ελπίδες τάζοντας 10.000 προσλήψεις, με αποτέλεσμα να μηδενίζεται το όποιο δημοσιονομικό όφελος υποτίθεται ότι θα εξασφάλιζαν!

Ανέφερα τα δυο αυτά ζητήματα γιατί θεωρώ ότι αναδεικνύουν τόσο την ιδεοληψία όσο και την προχειρότητα της Κυβέρνησης. Κυρίως όμως τα ανέφερα ως μέρος μιας στοχευμένης προσπάθειας αλλοίωσης αρχών, αξιών και πυλώνων της πατρίδας μας. Και για τα δυο, η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρες θέσεις. Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη συμφωνία και καλούμε όλα τα κόμματα να πράξουν το ίδιο. Για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας στη βάση του νομικού πλαισίου που ψήφισε η προηγουμένη κυβέρνηση της ΝΔ, σε ό,τι αφορά δε τη μισθοδοσία των κληρικών, είμαστε κάθετα αντίθετοι σε μια συμφωνία που δεν κατοχυρώνει πραγματικά τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά τους. Αν η Κυβέρνηση επιβάλει μονομερώς την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών, η Νέα Δημοκρατία δεν θα την αναγνωρίσει ως επόμενη κυβέρνηση και θα επαναφέρει το υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας τους. Ξεκαθαρίζουμε, λοιπόν, ότι δεν διαπραγματευόμαστε ούτε την Ιστορία μας ούτε την ταυτότητά μας ούτε τη γλώσσα μας!

Η σωστή οργάνωση του κράτους και οι θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται είναι απαραίτητο να προχωρήσουν άμεσα. Είναι όμως επίσης απαραίτητο να προχωρήσουν με ρεαλιστικά βήματα, χωρίς υπερβολές, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις και ιδεοληψίες. Είναι μια ανάγκη που είναι πέρα και πάνω από κομματικές παρατάξεις. Δεν αφορά μόνο τα επόμενα χρόνια. Αφορά το μέλλον του τόπου. Αφορά το εάν επιτέλους η Ελλάδα θα γίνει φυσιολογική χώρα, θα σταθεί όρθια και μέσα από ένα σοβαρό μεταρρυθμιστικό πλαίσιο θα αντιμετωπίσει παθογένειες δεκαετιών και θα αναπτυχθεί.