Σάββατο, 2 Μαΐου, 2026
Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ Τσίπρας -Αποφασίζουν για προανακριτική για τη Novartis

Τσίπρας -Αποφασίζουν για προανακριτική για τη Novartis

26
FILE PHOTO: Swiss drugmaker Novartis' logo is seen at the company's plant in the northern Swiss town of Stein, Switzerland October 23, 2017. REUTERS/Arnd Wiegmann/File Photo
Κοινοποίηση :

Σύσταση προανακριτικής για τη Novartis αναμένεται να προτείνει ο πρωθυπουργός στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώπιον των οποίων θα μιλήσει σε λίγη ώρα στο Κοινοβούλιο.

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του αναμένεται να χρησιμοποιήσει υψηλότατους  τόνους εναντίον της αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πυρά του θα στρέψει και εναντίον του αντιπροέδρου της ΝΔ Α. Γεωργιάδη.

Στόχος του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι, σε συνέχεια των κατηγοριών για «ακροδεξιά» στροφή του Κ. Μητσοτάκη λόγω των κκ Σαμαρά-Γεωργιάδη στο Μακεδονικό, να επιχειρήσει να διευρύνει τη «γαλάζια ρωγμή» που άνοιξε από στελέχη της Καραμανλικής πτέρυγας στο «γαλάζιο» στρατόπεδο.

Ωστόσο, στο μέτωπο της Novartis, μετά τις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων και των κυβερνητικών κλιμακίων, ο κ. Τσίπρας διείδε τον κίνδυνο (με καταλύτη το σκάνδαλο Novartis) να λάβει η περίοδος που διανύουμε χαρακτηριστικά «νέου ‘89» και στόχος είναι τα επόμενα βήματα να είναι προσεκτικά.

Όσο για την αναζήτηση ευθυνών, η προανακριτική που θα εισηγηθεί ο κ. Τσίπρας θα αναζητήσει το νομικό μονοπάτι για την καλύτερη έρευνα, επιχειρώντας να αποφύγει επικοινωνιακά λάθη, και πιθανότατα θα είναι η ίδια η Δικαιοσύνη θα κληθεί και πάλι να αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης.

 

Πηγή: iefimerida.gr
Κοινοποίηση :