
Ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Ηρακλείου προκηρύσσει Σεμινάριο Αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας για σκάφη J24 το διάστημα 1/2-5/3/2018.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε κατόχους διπλώματος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης και εχει σκοπό την εκπάιδευση και εξοικείωση των αθλητών με τον χειρισμό του σκάφους J24.
Στόχος της σχολής αρχαρίων είναι να εισάγει καινούργιους μαθητές από την ανοιχτή θάλασσα στα σκάφη J24 και να τους εξοικειώσει με τις λειτουργίες του ώστε στο πέρας των μαθημάτωνοι μαθητές να έχουν την αυτοπεποίθηση να ταξιδεύουν μόνοι τους ένα σκάφος και να αρχίσουν να πορεύονται προς την αγωνιστική ιστιοπλοΐα.
Το προχωρημένο τμήμα απευθύνεται σε έτοιμες ομάδες ή κομμάτια αυτών που θέλουν να βελτιώσουν την απόδοση τους στους αγώνες μαθαίνοντας τα μυστικά του J και λειτουργώντας πιο αποτελεσματικά σαν ομάδα πάνω στο σκάφος.
Εκπαιδευτής: Άγγελος Ψωμόπουλος
Η σχολή και για τα 2 τμήματα θα αποτελείται από 5 πρακτικά και 5 θεωρητικά μαθήματα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Το πρόγραμμα των θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων θα περιλαμβάνει:
Αρχάριοι
• Γνωριμία με το σκάφος • Χρήση γερανού • Συντήρηση εξοπλισμού • Οι θέσεις στο σκάφος • Ταξίδεμα στα όρτσα • Ταξίδεμα στα πρίμα • Βίρα Μάινα • Τακ και Πότζες
Προχωρημένοι
• Τριμάρισμα σκάφους στη στεριά • Ρόλοι στο σκάφος • Τριμάρισμα στα όρτσα • Τριμάρισμα στα πρίμα και θέσεις σωμάτων • Τακ και Πότζες • Καβατζαρίσματα • Εκκινήσεις • Τακτική αγώνα
Σήμερα η παγκόσμια κλάση J24 αριθμεί σε 5500 σκάφη και 150.000 Ιστιοπλόους σε όλο τον κόσμο, σε 150 αγωνιστικούς στόλους και 44 χώρες.
Το γεγονός αυτό το κατατάσσει ως το δημοφιλέστερο σκάφος στον κόσμο, με τους πολυπληθέστερους Ιστιοπλόους και το πιο ενεργό πρόγραμμα αγώνων, από όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες σκαφών.
Στην Ελλάδα η κλάση J24 είναι μία απόλυτα ενεργή κλάση με πολλούς αγώνες τον χρόνο και συνέσης δράση.









