Wine Exploring Festival

55

Έχοντας γίνει πλέον θεσμός, το ΟΙΝΟΤΕΚΑ Wine Exploring Festival πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στις 3 και 4 Φεβρουαρίου 2018.

Με την εμπειρία των προηγούμενων διοργανώσεων, αλλά και πάθος για το κρασί και τα αποστάγματα, το φετινό Wine Exploring Festival, είναι πιο πλούσιο από ποτέ, ενώ περιλαμβάνει, εκτός από την Κεντρική Έκθεση Οίνου, με επιλεγμένα προϊόντα από την Ελλάδα και τον κόσμο, μία ακόμα έκθεση υψηλής ποιότητας αποσταγμάτων, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Στη φετινή διοργάνωση προστίθενται Limited σεμινάρια για εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και πλήθος παράλληλων δραστηριοτήτων, που πραγματοποιούνται στους φιλόξενους χώρους του ξενοδοχείου Aquila Atlantis Hotel.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΝΟΤΕΚΑ WINE EXPLORING FESTIVAL

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου

11:00-12:00: Champagne Breakfast
Η διαρκώς αυξανόμενη τάση του “πρωινού” σε συνδυασμό με Αφρώδεις Οίνους, έρχεται ξανά στο ΟΙΝΟΤΕΚΑ Wine Exploring Festival. Η Διεθνής τάση γίνεται μέρος του Festival με κορυφαίας ποιότητας αφρωδών οίνων και πλούσια εδέσματα για τη συνοδεία των ποτών.

12:00 – 13:30: (Premium) Για το Rib Eye σου μόνο!
Στην συνείδηση των περισσοτέρων οινόφιλων το κρέας είναι πανεύκολο στον συνδυασμό μιας και οποιοδήποτε ερυθρό “κάνει τη δουλειά”. Στην πράξη όμως το ταίριασμά του αποδεικνύεται πονοκέφαλος και ο Σίμος Γεωργόπουλος είναι εδώ για να εξετάσει εξονυχιστικά κάθε περίπτωση …μέχρι το κόκαλο!

14:30 – 15:30: (Premium) Δημιουργώντας μια Wine List. Δομή, τιμολόγηση, εργαλείο πώλησης. Ο Sommelier Γιώργος Φλούδας μας μυεί στα μυστικά της σωστής λίστας οίνου για ξενοδοχεία, εστιατόρια κι επιχειρήσεις.

16:30 – 17:30: (Limited) Ultra Premium Spirits. Γευστική δοκιμή και παρουσίαση επιλεγμένων, κορυφαίων αποσταγμάτων απ’ όλο τον κόσμο. Παρουσίαση: Γιώργος Φλούδας – Τζώρτζης Πετρογιάννης.
Στο πλαίσιο της γευσιγνωσίας οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν:
-COGNAC TESSERON LOT 76
-TEQUILA CLASE AZUL REPOSADO
-COTSWOLDS LONDON DRY GIN
-COTSWOLDS CREAM LIQUEUR
-SUNTORY JAPANESE WHISKEY CHITA
Περιορισμένος Αριθμός 20 θέσεων.

18:00: Magnum Charity Gala: Συμμετέχοντες παραγωγοί στο ΟΙΝΟΤΕΚΑ Wine Exploring Festival προσφέρουν Double Magnum φιάλες σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό. Τα χρήματα από τις φιάλες θα διατεθούν σε ιδρύματα.

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου

11:00 – 12:00: Sweets & Coffee Breakfast
Ο ιδανικός espresso ATTIBASSI συνδυάζεται με γλυκές προτάσεις σε μια ξεχωριστή εμπειρία πρωινού. Το καλύτερο Κυριακάτικο έναυσμα για ένα ταξίδι ανακαλύψεων στο ΟΙΝΟΤΕΚΑ Wine Exploring Festival.

12:00 – 13:30: (Premium) The WEF Red. Μετά το περσυνό διασκεδαστικό παιχνίδι της δημιουργίας ενός λευκού κρασιού από κρασιά Κρητικών παραγωγών, ήρθε η ώρα του ερυθρού WEF. Ο Σίμος Γεωργόπουλος θα γεμίσει τα ποτήρια με φρούτο, οξύτητα και τανίνες και θα μας μυήσει στην τέχνη του blending με μόνο όπλο την μικρή του μύτη!

14:30 – 16:30: (Limited) Riedel Glasses Tasting. Ο Sommelier Γιώργος Λούκας σε ένα Masterclass εμπειριών γύρω από το κρασί, χρησιμοποιώντας τα κορυφαία κρυστάλλινα ποτήρια στον κόσμο και επιλέγοντας οίνους υψηλής ποιότητας του παγκόσμιου αμπελώνα, που αναδεικνύονται μέσα από τα ποτήρια Riedel. Μια μοναδική γευσιγνωσία που συνδυάζει κορυφαία κρασιά, σερβιρισμένα στα απόλυτα ποτήρια.
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου πραγματοποιείται γευσιγνωσία των οίνων:
Cuvee Alexander – Chardonnay (oak)
Nigl – Riesling Dornleiten
Black Cottage – Sauvignon Blanc
Cuvée Alexander – Cabernet Sauvignon
Cloudline Oregon – Pinot Noir
Crozes Hermitage – Syrah
Περιορισμένος Αριθμός 30 θέσεων.

17:00 – 18:00: “Χρυσή τομή στο κρασί; Επιτέλους!” Ανοιχτή στρογγυλή τράπεζα – Forum ανταλλαγής καλών πρακτικών για την πορεία του οίνου από την συγκομιδή ως τον τελικό καταναλωτή.

Για περισσότερες πληροφορίες, αναλυτική ενημέρωση για τα σεμινάρια και κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην ΟΙΝΟΤΕΚΑ, Γερωνυμάκη 4 – 6, τηλ. 2810 282800.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook