Σήμερα στο Ηράκλειο η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μ. Ανδρουλάκη

Το νέο του βιβλίο με τίτλο “Σαλός Θεού, ο μυστικός Μίκης” παρουσιάζει ο Μίμης Ανδρουλάκης σήμερα Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 19:30, στο Ηράκλειο, στην αίθουσα Ανδρόγεω. Η εκδήλωση οργανώνεται από το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκη, τις εκδόσεις Πατάκη και με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου. Στην παρουσίαση, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ενώ με τον συγγραφέα συζητούν οι:

✔ Γιώργος Γραμματικάκης , Ευρωβουλευτής, πρ. πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης

✔  Γιώργος Νικολακάκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης

✔  Γιάννης Νισταζάκης, Επιχειρηματίας

✔ Συντονίζει ο Γιώργος Λαγουβάρδος, Δημοσιογράφος

 

ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΣΑΛΟΣ ΘΕΟΥ Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΜΙΚΗΣ

Στη δίνη του κυκλώνα Μίκης, µε την πένα στενού του φίλου επί δεκαετίες, ο χρόνος μεταβάλλεται και δεν έχει νόηµα να διακρίνουμε ζωντανούς και πεθαμένους.

Ο ιλιγγιώδης στροβιλισμός του Μίκη Θεοδωράκη –μουσικός, πολιτικός, ερωτικός– οδηγεί τον αναγνώστη σε εκατό ζωές, στο πανόραμα διακοσίων χρόνων, σε εννιά κεφάλαια:

Το Γαλάζιο Κορίτσι του Μπουένος Άιρες • Το Γαλάζιο Βαγόνι στο Μεγάλο Κόκκινο Τρένο • Σαν Δυτικός Άνεμος: Από την Τυφλή στη Γαλάζια Οπτασία • Εκλεκτικές συγγένειες: Ο Άνθρωπος που ήθελε να γίνει Μπετόβεν συν Βοναπάρτης • Ο Σωσίας σε 33 παραλλαγές • Το Πλοίο Φάντασμα ή Ο Ιπτάμενος Κρητικός • «Πετροβολήστε τα Ρολόγια»: Η Ανάληψις • Στις Συμπληγάδες: «Ανδρέα μου!» «Κώστα μου!» • Ο Θεραπευτής: Οι Ερινύες Ευμενίδες

Ο Τρελός του Θεού συναντιέται, μέσα από χαραμάδες του χρόνου, με τους Μπετόβεν, Βάγκνερ, Σοστακόβιτς, Δ. Μητρόπουλος, Μ. Χατζηδάκι, Ι. Ξενάκη, Β. Τσιτσάνη – κι ανταλλάσσουν τα απόκρυφα του βίου και του έργου τους. Ανασηκώνει το πέπλο της Ίσιδος από τις γυναίκες της ζωής του, μοιράζεται μαζί τους την αθανασία. Ζωντανεύει άγνωστες στιγμές με τους Λένιν, Στάλιν, Τίτο, Μιττεράν καθώς και με Κ. Καραμανλή, Α. Παπανδρέου, Κ. Μητσοτάκη, Χ. Φλωράκη, Λ. Κύρκο, Α. Τσίπρα και δεκάδες άλλες προσωπικότητες. Στη δίνη του κυκλώνα «Μίκης», με την πένα στενού του φίλου επί δεκαετίες, ο χρόνος μεταβάλλεται και δεν έχει νόημα να διακρίνουμε ζωντανούς και πεθαμένους.