Ανακοίνωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ.–Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη με αφορμή την κλήση σε απολογία γιατρών του Ερυθρού Σταυρού που συμμετείχαν σε εθελοντική δράση

«H Κυβέρνηση καταδικάζει τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά»

 

«Η Κυβέρνηση δεν σταματά να μας εκπλήσσει, δυστυχώς δυσάρεστα, και να προκαλεί το κοινό αίσθημα.

Αυτή τη φορά στράφηκε κατά εθελοντών και γιατρών, οι οποίοι συμμετείχαν σε εθελοντική δράση προσφοράς υγειονομικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Σε απολογία κλήθηκαν γιατροί, νοσηλευτές και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού που συμμετείχαν σε εθελοντική δράση κατά την οποία εξέτασαν δωρεάν ασθενείς στα Ανώγεια και το Μεσοχωριό της Κρήτης.    

 Μια εθελοντική δράση που πραγματοποιείται για τουλάχιστον μια δεκαετία και προσφέρει δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες και προληπτικούς ελέγχους σε κατοίκους περιοχών εκτός αστικών κέντρων, καταδικάζεται από την Κυβέρνηση.

Φαίνεται πως, για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο εθελοντισμός είναι αποδεκτός μόνο όταν εξαρτάται από τις πελατειακές σχέσεις της Κυβέρνησης. Οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία των πολιτών που παρέχουν έμπρακτα αλληλεγγύη και κοινωνική προσφορά είναι καταδικαστέα από τους “κοινωνικά ευαίσθητα” αριστερούς.      

Μετά τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, η Κυβέρνηση τώρα βάζει στο στόχαστρο και την προσφορά αλληλεγγύης και τις ανιδιοτελείς εθελοντικές δράσεις.

Οι μάσκες έχουν πέσει! Το ανάλγητο και αντικοινωνικό πρόσωπο της Κυβέρνησης είναι εμφανές σε όλους τους πολίτες».