
Με μια μεγάλη έκθεση έργων του αείμνηστου Μπότη Θαλασσινού, άνοιξε τις πύλες της την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου η Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» στην Τύλισο.

Στις 6 μεγάλες αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκης, οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν από κοντά 148 πίνακες του Μπότη Θαλασσινού, μεταξύ των οποίων πολλά πορτρέτα, νεκρές φύσεις, φωτοκυλινδρικά, κ.α., οι οποίοι και αποτελούν τμήμα της μεγάλης δωρεάς που έκανε ο καλλιτέχνης στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης απέδωσε τη δέουσα τιμή σε έναν πολύ μεγάλο καλλιτέχνη, με καταγωγή από την Τύλισο, τον αείμνηστο Μπότη Θαλασσινό.

Πρόκειται για έναν χώρο – κόσμημα όχι μόνο για τον Δήμο Μαλεβιζίου, αλλά για ολόκληρη την Κρήτη. Ένα πολιτιστικό διαμάντι, το οποίο θα αποτελέσει σημαντικό «όπλο» του δήμου Μαλεβιζίου στον τομέα του πολιτισμού και σίγουρα πόλο έλξης για τους χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο δήμο Μαλεβιζίου και σε όλους αυτούς που δούλεψαν για την Πινακοθήκη, μεταξύ των οποίων ήταν και προσωπικοί φίλοι του Μπότη Θαλασσινού.









