Συνάνντηση Μελισσείδη με δήμαρχο Μαλεβιζίου και πρόεδρο ΟΕΒΕΝΗ

Την κοινή προσπάθεια για την δημιουργία Καταδυτικού πάρκου στο Μονοναύτη αλλά και τα έργα που μπορούν από κοινού να διεκδικήσουν στο Δήμο Μαλεβιζίου, συζήτησαν την προηγούμενη Πέμπτη το πρωί  ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μηνάς Μελισσείδης και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Κώστας Μαμουλάκης.

Συνοδευόμενος από μέλη και υποψήφιους της ανεξάρτητης παράταξης ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ, ο κος Μηνάς Μελισσείδης κατέγραψε τις προτεραιότητες και τα ζητήματα που τέθηκαν από τη Δημοτική Αρχή και δεσμεύτηκε για μια μόνιμη συνεργασία για την ανάδειξη  και  προώθησή τους.

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από την ανάπτυξη της Βιοτεχνικής Περιοχής της Τυλίσου, όπου από τον κο Μελισσείδη, αναφέρθηκε η αναγκαιότητα ύπαρξης ενός νέου υποδοχέα, για την χωροθέτηση παραγωγικών δραστηριοτήτων στο Δήμο, ο οποίος πρέπει να είναι αδειοδοτημένος και  με ικανοποιητική έκταση, για σταδιακή μετεγκατάσταση, βιοτεχνικών και βιομηχανικών μονάδων, μέσης και χαμηλής οχλήσεως, που σήμερα είναι εγκατεστημένες στον περιαστικό χώρο του Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ανέφερε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος, για να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν το ΣΧΟΑΠ – που έχει ήδη κατατεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο – και συμφώνησε στην ανάγκη να προχωρήσει σε μεγαλύτερης έκτασης παρεμβάσεις

Επίσης, το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης, ο κος Μηνάς  Μελισσείδης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Χαράλαμπο Λεκάκη και τα μέλη της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων ν. Ηρακλείου -Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.- όπου κυριάρχησε Απόλυτη ταύτιση απόψεων,σε σχέση με τα προβλήματα των επιχειρήσεων του Νομού Ηρακλείου.

Οι δύο πλευρές ταυτίστηκαν στο ότι, οι επιχειρήσεις έχουν σημαντικά προβλήματα με τις διαρκείς φοροεπιδρομές, την ταλαιπωρία της γραφειοκρατίας, την αντι-επιχειρηματική νοοτροπία, την έλλειψη ρευστότητας και τη συνεχή πτώση των λιανικών πωλήσεων, ενώ είναι ανάγκη να  γίνουν δράσεις στήριξης της καθημερινότητάς τους. Επίσης ανέλυσαν προτάσεις τους για τα θέματα που απασχολούν τόσο το εμπόριο, όσο και τη μεταποίηση και τη βιοτεχνία

Ο κος Μελισσείδης, ανέφερε τις δράσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμά του, όπως για παράδειγμα την ανάπτυξη των OpenMall, δηλαδή Ανοικτών Εμπορικών Κέντρων, την πάταξη του παραεμπορίου και ανέλυσε τον στρατηγικό στόχο του, για να επανέλθει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στο προσκήνιο μέσα σε ένα, σωστό πια, πλαίσιο.