Κυριακή, 3 Μαΐου, 2026
Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Football League: Νίκη για τον ΟΦΗ, βαριά ήττα για τον Εργοτέλη

Football League: Νίκη για τον ΟΦΗ, βαριά ήττα για τον Εργοτέλη

31
Κοινοποίηση :
Στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Football League, ο ΟΦΗ επικράτησε με 2-1 της Καλλιθέας στο Θ.Βαρδινογιάννη και ο Εργοτέλης γνώρισε βαριά ήττα με 4-0 στην Δράμα από την ομώνυμη ομάδα.
Ο ΟΦΗ αν και δεν εντυπωσίασε με την απόδοση του και κάνοντας τα εύκολα δύσκολα επικράτησε με 2-1 της Καλλιθέας.
Ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο 21’ με τον Κουσκουνά. Στο 24’ ο ‘ίδιος παίκτης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε, σε μια φάση που έφερε διαμαρτυρίες από πλευράς ΟΦΗ.
Στο 31’ ο ΟΦΗ ζήτησε πέναλτι, σε ανατροπή του Κουσκουνά, αλλά ο διαιτητής Τσαγκαράκης από τα Χανιά, είπε όχι και πάλι μέσα σε διαμαρτυρίες.
Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με ένα δοκάρι του Κουσκουνά στο δεύτερο ημίχρονο (48’).
Στο 53’ ο Ζιαμπάρης σκόραρε, αλλά και πάλι ο βοηθός Χρηστάκος (Πειραιά) σήκωσε τη σημαία.
Στο 57’ ο Κοιλιάρας με γκολ-ποίημα με σούτ έξω την περιοχή έκανε το 2-0 για τον ΟΦΗ.
Στο 58’ ο ΟΦΗ είχε δεύτερο δοκάρι με τον Μάρτος.
Στο 67’ ο Ορτέγκα σκόραρε για τον ΟΦΗ, αλλά και πάλι ο βοηθός Χρηστάκος (Πειραιά) σήκωσε τη σημαία και το γκολ ακυρώθηκε μέσα σε διαμαρτυρίες.
Στο 82’ η Καλλιθέα μείωσε σε 2-1 με σουτ του Ταλέντο.
Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του ΟΦΗ κράτησαν τη μπάλα και τους τρείς βαθμούς, σε ένα παιχνίδι πάντως που θα έπρεπε να το έχουν τελειώσει πολύ νωρίτερα.
O προπονητής του ΟΦΗ Νίκος Παπαδόπουλος, ανέφερε στην συνέντευξη τύπου μετά τη νίκη του ΟΦΗ επί της Καλλιθέας με 2-1:
“Θέλαμε να επιστρέψουμε στις νίκες μετά από το αποτέλεσμα που είχαμε στα Τρίκαλα και την όχι καλή εμφάνιση που είχαμε σε αυτό το παιχνίδι.
Πιστεύω ότι ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι. Όπως πρέπει να ξεκινάμε τα παιχνίδια εδώ μέσα στο Γεντί Κουλέ.
Με πολύ πίεση, με πολλά τρεξίματα.
Κατά την άποψη μου, έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο να βάλουμε και δεύτερο γκολ.
Παρ’ όλα αυτά και στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί.
Είχαμε τα δοκάρια, που θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και άλλα γκολ.
Είχαμε επίσης δυο φάσεις που πρέπει να τις δω, για πω περισσότερα.
Είναι αδιανόητο η φάση που βάζει γκολ  ο Ζιαμπάρης στη στατική φάση, να είναι οφσάιντ ο Ποτουρίδης.
Ο διαιτητής ίσως ξέρει καλύτερα και ο βοηθός.
Κατά την άποψη μου σε ένα γκολ που δεν κινδυνεύσαμε, στο τέλος αγχωθήκαμε χωρίς να υπάρχει λόγος, με ένα σουτ, μια στραβοκλωτσιά, που έγινε το 2-1.
Τα παιδιά λίγο αγχωθήκαμε.
Παρ’ όλα αυτά είμαι ικανοποιημένος Από την εμφάνιση.
Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και είχαμε καλό ρυθμό.
Πρέπει να δούμε τη συνέχεια.
Εχουμε βάλει στόχο στη 10η αγωνιστική η ομάδα να είναι πρώτη.
Θέλουμε καλή αύρα και θετική αύρα από όλους και κυρίως προς τους ποδοσφαιριστές.
Δουλεύουμε κάθε μέρα και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι που είναι με τον Απόλλωνα για το Κύπελλο Ελλάδος και μετά του πρωταθλήματος.
Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη, πάμε για το επόμενο.
-Ξεκινάει ένα πρόγραμμα για τον ΟΦΗ με συνεχόμενα παιχνίδια στο Ηράκλειο…
«Το πρόγραμμα δεν είναι εύκολο. Παίζουμε με καλές ομάδες. Η άποψη μου είναι ότι επειδή παίζουμε με καλές ομάδες, θα είμαστε καλύτεροι.
Η νίκη την προηγούμενη αγωνιστική στο Γεντί Κουλέ, δεν μας έκανε καλό.
Ηταν τόσο εύκολη, που δεν την χαρήκαμε.
Ο αντίπαλος ήταν αδύναμος και το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό.
Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.
Εχουμε καλή ομάδα και την πιστεύουμε.
Θέλουμε τη θετική αύρα όλων.
Η ομάδα είναι καλή και ο στόχος στο τέλος, θα υλοποιηθεί.
Το σημαντικό είναι η ομάδα στο τέλος να είναι στη Σούπερ Λίγκ».
-Στο δεύτερο ημίχρονο, είδαμε να χάνονται μονομαχίες. Σας απασχολεί;
«Σίγουρα κάποια στιγμή στο 2-0 και με τα δοκάρια, οι παίκτες ήθελαν να διαχειριστούν το σκορ. Φάγαμε ένα γκολ από μια στραβοκλωτσιά. Χάσαμε κάποιες μονομαχίες. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας. Θα κάνουμε ανάλυση του αγώνα, για να διορθώσουμε τα λάθη μας».
-Τι εννοούσατε μετά το παιχνίδι με τα Τρίκαλα, ότι οι παίκτες είχαν το μυαλό τους αλλού…
«Όταν λέω κάτι, οι παίκτες με καταλαβαίνουν. Το μυαλό τους δεν ήταν στην προπόνηση, την προηγούμενη εβδομάδα. Παρά την πίεση που άσκησα στην προπόνηση, δεν έγινε καλή προπόνηση. Το τι είχε ο καθ’ ‘ενας στο μυαλό του και αν η ομάδα ανανεώσει τον Ιανουάριο το συμβόλαιο του παίκτη, θα το λύσουμε στα αποδυτήρια.
Σίγουρα δεν ήταν το οικονομικό και έκανε και τοποθέτηση, πάνω σε αυτό.
Είμαστε σε καλό επίπεδο, πάνω σε αυτό το κομμάτι.
Ισως ο προπονητής θα πρέπει να πεί κάτι δημόσια, για να κρατάει σε εγρήγορση τους παίκτες. Τους τα έχουμε δώσει και πρέπει να καταλάβουν σε ποια ομάδα έχουν έρθει. Πιστεύω ότι τη Δευτέρα το κατάλαβαν».
Διαιτητής: Tσαγκαράκης (Χανίων). Βοηθοί: Πάγκαλος (Λασιθίου), Χρηστάκος (Πειραιά). 4ος : Σωτηριάδης (Λασιθίου).
H σύνθεση του ΟΦΗ στο παιχνίδι με την Καλλιθέα:
Στρέζος, Ορτέγκα, Κουσκουνάς, Χαντί (76′ Ογκμποε), Μάρτος,  Παπαστεριανός (20 λ.τ. Νάστος), Κομεσίδης, Πουρτουλίδης, Κοιλιάρας (68′ Ρούσσος), Ζιαμπάρης, Ποτουρίδης.
Στον πάγκο οι: Δερμιτζάκης, Ρούσσος, Νάστος, Λεάλ, Μάνος, Ογκμποε, Κουτσιανικούλης.
Η εκδεκάδα της Καλλιθέας στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ: Κουτουγλίδης, Βασιλείου, Ντιακιτέ, Συρόπουλος, Παπαγγελής, Μπραιμά Καντέ, Μίνγκος (62′ Ταμπάκης), Μάκο (71′ Κερασίδης), Ταλέντο, Σμύρλος, Χοτζάλι (45′ Μήλιος).
Στον πάγκο οι: Κορωνάκης, Σεζάι, Κερασίδης, Τουρούκης, Μήλιος, Βινίσιους, Ταμπάκης.
Ο Εργοτέλης γνώρισε την ήττα στην Δράμμα από την τοπική Δοξα με σκορ 4-0.
Το ματς ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Εργοτέλη αφού μόλις στο 2’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Μαχαίρας σούταρε, η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Πάτα, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα.  Ο Ριζογιάννης ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.
Δέκα λεπτά αργότερα έγινε το 2-0 όταν ο Ριζογιάννης με φάουλ από πλάγια θέση σέντραρε στην περιοχή, και ο Γκότοβος με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.  Οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να αντιδράσουν είχαν την κατοχή της μπάλας ωστόσο δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τον αντίπαλο. Στο 25’ ένα μακρινό σουτ του Μπούζα έφυγε άουτ. Ο Γκώνιας θέλοντας κάτι ν αλλάξει στο παιχνίδι έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 28’ αντικαθιστώντας τον Αγγελόπουλο με τον Μπουτσάκη.  Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν την προσπάθεια για να δημιουργήσουν την ευκαιρία ώστε να μειώσουν το σκορ όμως για μια ακόμα φορά στο φετινό πρωτάθλημα λάθος από την διαιτησία της αναμέτρησης έφεραν και ένα τρίτο γκολ για την Δόξα Δράμα. Συγκεκριμένα στο 41’ ο Σπυρόπουλος πέρασε τον Λίτσκα, ο οποίος ξέφυγε από ελεγχόμενη θέση οφ σάιντ, βγήκε μόνος του με τον Λαδά και πλασάροντάς έκανε το  3-0, σκορ με το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη η ομάδα της Δράμας έχοντας το τον «αέρα» του 3-0 χαλάρωσε γεγονός που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Εργοτέλης. Βρήκε χώρο να κινηθεί, είχε και πάλι την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως ουσία στην τελική προσπάθεια. Στο 57’ σε κάθετη μπαλία ο Σταματάκος δεν πρόλαβε τον Μένκα που μπλόκαρε  την μπάλα. Στο 64’ ο Μπαϊκαρά έστρωσε στον Τσούτση, με τον Λαδά να μαζεύει την μπάλα. Οι Δραμινοί συνέχισαν να διαχειρίζονται τον αγώνα και να κρατούν το υπέρ τους σκορ για να έρθει το 84’ όπου ο Κάσες από δεξιά έβγαλε ωραία στον Μαχαίρα που δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 4-0.
Στα τελευταία έξι λεπτά ο Εργοτέλης είχε δυο φάσεις στο 86’ καλό σουτ του Βογιατζή μπλόκαρε ο Μένκα, και στο 88’ ωραία προσπάθεια Εντιαγιέ και σουτ του Καϊπερς, δεν άλλαξε κάτι στο τελικό αποτέλεσμα.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Φωτιάδης (Καστοριάς)με βοηθούς τους  Νατσιόπουλο (Μακεδονίας και Χριστάκογλου (Χαλκιδικής).
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Άγγελος Διγκόζης): Μένκα, Σπυρόπουλος, Πεταυράκης, Γκότοβος, Ντιμιτρόφσκι, Ριζογιάννης, Μαχαίρας, Τσούτσης (75′ Κάσες), Μπαϊκαρά, Μαρκόπουλος (65′ Βιτλής), Λίτσκας (54΄Ντατίδης)
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Λαδάς, Σταμόπουλος, Πάτας, Μπάτζιος, Μπουρσέλης, Μπούζας, Βογιατζής, Αγγελόπουλος (27′ Μπουτσάκης), Έφορντ (70′ Εντιαγέ), Κάιπερς, Σταματάκος
Κοινοποίηση :