Παρέμβαση Νίκου Ηγουμενίδη για τις παράνομες πρακτικές συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ επαγγελματιών σε βάρος των ασθενών

37

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης παρενέβη σήμερα σε ραδιοφωνικό μέσο της Κρήτης σχετικά με δηλώσεις προέδρου συλλόγου φυσικοθεραπευτών, ο οποίος δικαιολόγησε δια ραδιοφώνου επαγγελματίες του κλάδου και συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι ζητούν, καθ’ υπέρβαση της σύμβασης, υπέρογκα ποσά σε βάρος των ασθενών με το πρόσχημα της «καλύτερης περιποίησης».

Ο Νίκος Ηγουμενίδης χαρακτήρισε ως απαράδεκτες τέτοιες δηλώσεις, τονίζοντας εμφατικά ότι, πρώτον, υπεύθυνος για τη θεραπεία είναι σε κάθε περίπτωση ο θεράπων ιατρός και ότι μια τέτοια άποψη και πρακτική στρέφεται ενάντια στην υγεία των ασθενών. Δεύτερον, υποστήριξε με έμφαση ότι μια τέτοια πρακτική είναι παράνομη, αλλά, και τρίτον, ποινικά κολάσιμη.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε ότι μια τέτοια παράνομη και απαράδεκτη πρακτική, όχι του συνόλου, αλλά μερίδας επαγγελματιών, «κλέβει» και λειτουργεί σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ υπογράμμισε ότι ανοίγει ένα θέμα εντατικοποίησης των ελέγχων, αλλά και ότι θα πρέπει να διακοπούν οι συμβάσεις των συγκεκριμένων επαγγελματιών, εφόσον είναι γνωστά τα ονόματα τους.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook