Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην εκδήλωση για τη «Διασύνδεση Αγροδιατροφής & Βιομηχανίας με τον Τουρισμό-Προοπτικές»

Τη σημαντική και άκρως αποτελεσματική πρωτοβουλία διασύνδεσης του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα που υλοποιεί τα τελευταία 6 χρόνια, κλήθηκε να παρουσιάσει το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην εκδήλωση για τη «Διασύνδεση Αγροδιατροφής & Βιομηχανίας με τον Τουρισμό-Προοπτικές» που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου ήταν το μόνο εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της χώρας που συμμετείχε στην εκδήλωση για να παρουσιάσει, ως καλή πρακτική, το «Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία & Δίκτυα Διανομής», το οποίο απέσπασε πέρυσι βραβείο στην κατηγορία «Special Μentions and Grand Jury Prize» στο Διαγωνισμό «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2016», στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Μανώλη Αλιφιεράκη, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τα αποτελέσματα των συνεργασιών που έχουν αναπτυχθεί μέσω του Φόρουμ, ανάμεσα σε παραγωγούς και ξενοδόχους, και δέχθηκε τα συγχαρητήρια  διοργανωτών και συμμετεχόντων για την επιτυχημένη δράση.

«Το Παγκρήτιο Φόρουμ είναι ένα μόνο δείγμα της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και αναγνωρίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο» τόνισε ο κ. Αλιφιεράκης και συμπλήρωσε «η επιτυχία του έγκειται στο γεγονός ότι αναδεικνύει τις τοπικές πολιτιστικές αξίες μέσα από τα προϊόντα και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν την παραδοσιακή κρητική διατροφή».

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με τα Υπουργεία Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.