Μαθητές της Κρήτης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους φορείς ενώνουν την φωνή τους για την γενοκτονία στους δρόμους της Κρήτης από τα τροχαία.

33

 

Ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για την συντελούμενη γενοκτονία στους δρόμους της Κρήτης από τα τροχαία δυστυχήματα και στην ανάγκη να υπάρξει από όλους ορθή οδηγική συμπεριφορά μακριά από αλκοόλ και μεγάλες ταχύτητες έστειλαν από το Κολυμπάρι Χανίων μαθητές από όλη την Κρήτη ενώνοντας την φωνή τους με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, Περιφέρειας, Δήμων, Βουλής, φορέων, εκπαιδευτικών, συμμετέχοντας στο διήμερο Παγκρήτιο μαθητικό συνέδριο για την οδική ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και στην επιμνημόσυνη τελετή για τα θύματα στην άσφαλτο στο πάρκο τροχαίων ατυχημάτων “Χρήστος Πολέντας”.

Παράλληλα οι μαθητές και οι φορείς ένωσαν την φωνή τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας -που αν και δεν μπόρεσε να παραστεί σε αυτές -σε επικοινωνία του με τον Περιφερειάρχη Κρήτης διαβάστηκε από τον κ. Αρναουτάκη μήνυμα του κ. Παυλόπουλου όπου ανακοινώθηκε η κήρυξη του σχολικού έτους 2017-2018 ως έτους οδικής Ασφάλειας.

«Είναι πολύ σημαντικό που μαθητές μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Εκκλησία της Κρήτης, τους φορείς του νησιού, τους εθελοντές ενώνουμε δυνάμεις, την φωνή μας, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων στην οδηγική συμπεριφορά-ασφάλεια γιατί δεν είναι μόνο να ολοκληρωθούν τα αναγκαία έργα, είναι το αλκοόλ, οι μεγάλες ταχύτητες, η μη τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας που σκοτώνουν ανθρώπινες ζωές και κυρίως νέους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, δίδοντας παράλληλα συγχαρητήρια στους οργανωτές του μαθητικού συνεδρίου, στην Ορθόδοξη Ακαδημία, στο Δήμο Πλατάνια, στην Εκπαίδευση, στους μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν από :ΠΕ Λασιθίου,1ο ΓΕΛ Αγίου Νικολάου  2ο ΓΕΛ Ιεράπετρας, ΠΕ Ηρακλείου: ΓΕΛ Νέας Αλικαρνασσού, Πειραματικό ΓΕΛ, ΠΕ Ρεθύμνης: ΓΕΛ Ατσιπόπουλου Πειραματικό ΓΕΛ ΠΕ Χανίων: ΓΕΛ Κισάμου, ΓΕΛ Κολυμπαρίου όπως και το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο.

8

Ο κ Αρναουτάκης σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφέρθηκε στην συνεργασία Περιφέρειας φορέων της Κρήτης στην διεκδίκηση πόρων για τα αναγκαία έργα υποδομής και οδικής ασφάλειας, όπως και στην ρεαλιστική πρόταση της Περιφέρειας που έγινε αποδεκτή για ένα σύγχρονο ΒΟΑΚ από την Κίσσαμο μέχρι την Σητεία, που θα γίνει με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, με ρήτρα διαθεσιμότητας, χωρίς διόδια. Επίσης ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους κάθετους άξονες και στον άμεσο στόχο της Περιφέρειας που είναι η βελτίωση του Επαρχιακού οδικού δικτύου σε όλη την Κρήτη δίδοντας έμφαση στις άμεσες παρεμβάσεις που θα γίνουν σε 451 σημεία του Επαρχιακού οδικού δικτύου που έχουν κριθεί επικίνδυνα βάσει μελέτης που είχε αναθέσει η Περιφέρεια.

«Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο, να σταματήσει η γενοκτονίας στους δρόμους της Κρήτης από τα τροχαία δυστυχήματα, το αλκοόλ και οι μεγάλες ταχύτητες σκοτώνουν, ναι στην τήρηση των κανόνων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, ναι στους ασφαλείς δρόμους» τόνισαν με έμφαση οι μαθητές που παρουσίασαν δράσεις και βιωματικές εργασίες τους, ενώ για το δράμα και τον πόνο που προκαλούν τα τροχαία (θανάτους και μόνιμες αναπηρίες) στις οικογένειες μίλησαν συγγενείς θυμάτων, όπως ο Σταύρος Πολέντας ιδρυτής του πάρκου (εις μνήμη του γιου του και των άλλων θυμάτων) ο οποίος και ευχαρίστησε δημόσια τον Περιφερειάρχη, την Εκκλησία, τους φορείς για την στήριξη τους στο εθελοντικό του έργο.

Στην οδική ασφάλεια και στην σημαντικότητα του συνεδρίου αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος της Ορθόδοξης Ακαδημίας Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης ο Σταύρος Πολέντας, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων «Άγιος Χριστόφορος», ο Γεν. Δ/ντης της ΟΑΚ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ενώ οργανωτές του Παγκρήτιου μαθητικού συνεδρίου ήταν η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, ο Δήμος Πλατάνια, η ΠΔΕ Κρήτης και η Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Κρήτης. Κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο ήταν ο βουλευτής Γεώργιος Ουρσουζίδης, Πρόεδρος της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής για την οδική Ασφάλεια της Βουλής ο οποίος παρουσίασε στοιχεία για τα τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα ενώ έδωσε συγχαρητήρια για το συνέδριο στους διοργανωτές και μαθητές.

 

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook