ΚΕΚ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – Απονομή του διεθνώς αναγνωρισμένου Πτυχίου  IIW-Diplom σε 18 Ηλεκτροσυγκολλητές

Με τις καλύτερες προοπτικές για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους οι 18 απόφοιτοι του Τμήματος Εκπαίδευσης Ηλεκτροσυγκολλητών, το οποίοδημιούργησε το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σε συνεργασία με τη Γερμανική Εταιρεία Ηλεκτροσυγκολλήσεων DVS-GSI.

Χθες έγινε η απονομή των διεθνώς αναγνωρισμένων Πτυχίων IIW-Diplom (International weldingCertificates)από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη, τον Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Θωμά Φορτετσανάκη και τον Πρόεδρο του Εξαγωγικού Τμήματος κ. Γιώργο Μανουσάκη στους 18 καταρτιζόμενους του 3ου Τμήματος, οι οποίοι μετά από σεμινάριο 120 ωρών –εντός 15 ημερών–σε θεωρία και πρακτική εξάσκηση συμμετείχαν επιτυχώς στις εξετάσεις για το δίπλωμα που πιστοποιεί τις γνώσεις τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απόφοιτοι των προηγούμενων Τμημάτων έχουν ήδη απορροφηθεί σε νέες θέσεις εργασίας, καθώς το πτυχίο αυτό θεωρείται σημαντικό για τον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο.

kek 2

«Είμαι πολύ περήφανος γιατί αναβιώνουμε την Τεχνική Εκπαίδευση, όπως πρωτοπόρα λειτουργούσε από το 1950 στους ίδιους χώρους» ανέφερε κατά την απονομή των Πτυχίων ο κ. Αλιφιεράκης και τόνισε ότι «προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα σεμινάρια που απαιτεί η αγορά και εξασφαλίζουν γνώση, εξειδίκευση καιεπαγγελματική αποκατάσταση, καθώς καλύπτουν νέες ανάγκες σε τεχνικά επαγγέλματα που παρέμεναν χρόνια χωρίς κατάρτιση».

Να σημειωθεί ότι το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ έχει ήδη ξεκινήσει τα επόμενα  σεμινάρια του Τμήματος Ηλεκτροσυγκολλητών για την αντιδιαβρωτική προστασία των μετάλλων και τις ηλεκτροσυγκολλήσεις ανοξείδωτων μετάλλων, ενώ την περασμένη εβδομάδαπαρουσίασε, ως καλή πρακτική, τα αποτελέσματα του Σεμιναρίου στη διάρκεια της 7ηςΕλληνογερμανικής Συνέλευσης  στηΣτουτγάρδη της Γερμανίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τοΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  τηλ. 2810-302736 & 302730 κ. Μαίρη Βενιχάκη – email: Venihaki@katartisi.gr.