Η Coca-Cola Τρία Έψιλον με το YOUTH Empowered προετοιμάζει τους νέους της Κρήτης για την αγορά εργασίας

Έρχεται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο Κρήτης το τετραήμερο σεμινάριο του προγράμματος YOUTH Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Το πρόγραμμα υποδέχεται, από τις 13 μέχρι και τις 16 Νοεμβρίου, 50 νέους της Κρήτης 18-30 ετών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο.
Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη εκπροσώπησε στη σημερινή εναρκτήρια εκδήλωση του τετραήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών-Διεθνών θεμάτων κ. Γιώργος Αλεξάκης. Στον χαιρετισμό του ο κ. Αλεξάκης συνεχάρη τους διοργανωτές, τα στελέχη της Coca-Cola Τρία Έψιλον, ενώ χαρακτήρισε καινοτόμο το πρόγραμμα για τη νέα γενιά. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε νέους ανθρώπους, σε νέους επιστήμονες που αύριο θα πάρουν τη σκυτάλη για να οδηγήσουν την Ελλάδα σε ασφαλέστερα λιμάνια, απ’ αυτά που βρισκόμαστε σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του ο κ. Αλεξάκης παρόντων των νέων που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο, τονίζοντας παράλληλα ότι, «μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Coca-Cola Τρία Έψιλον η Περιφέρεια Κρήτης, θεωρεί ότι γεφυρώνονται οι δεξιότητες που ζητούν οι επιχειρήσεις από τους μελλοντικούς εργαζομένους τους, με τις γνώσεις που αποκομίζει κανείς από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ έρχονται  σε επαφή οι  νέοι που αναζητούν εργασία με επιχειρήσεις και φορείς που μπορούν να προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης». Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφερόμενος μεταξύ άλλων στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας τόνισε ότι, «το δικό μας σχέδιο προϋποθέτει  την κοινή προσπάθεια και στράτευση όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων για τη μετατροπή της Κρήτης σε ένα πανευρωπαϊκό κόμβο έρευνας και καινοτομίας». Κλείνοντας πρόσθεσε, ότι, σε αυτό το πλαίσιο στηρίζουμε και επιδιώκουμε συνεργασία όλων των ερευνητικών και πανεπιστημιακών μας ιδρυμάτων με την αγορά και τον επιχειρηματικό τομέα.
coca b
Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου παρευρέθηκε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας  και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός και εκ μέρους του Δήμου Αγίου Νικολάου η Αντιδήμαρχος κα Έφη Βελημβασάκη.
Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες, απαραίτητες για τη σύγχρονη αγορά εργασίας, μέσω  καθοδήγησης από έμπειρα στελέχη της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της αγοράς που θα λειτουργήσουν ως μέντορές τους, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, μέσα από πολλές πρακτικές ασκήσεις.
Την πρώτη μέρα του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες έμαθαν πως να κάνουν το βιογραφικό τους να ξεχωρίζει, πως να προετοιμάζονται για μια συνέντευξη, πως να ξεχωρίζουν τα δυνατά τους σημεία και πως να παρουσιάζουν αποτελεσματικά τον εαυτό τους. Τις επόμενες τρεις μέρες έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν βασικές γνώσεις πάνω στον επιχειρηματικό σχεδιασμό, τη διοίκηση έργου, τα οικονομικά, καθώς και τις δεξιότητες πωλήσεων & διαπραγματεύσεων. Στο τέλος του σεμιναρίου οι νέοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, για όλα τα πεδία στα οποία εκπαιδεύτηκαν.
Παράλληλα, το YOUTH Empowered διαθέτει μία δωρεάν, ανοιχτή σε όλους τους νέους  πλατφόρμα e-learning, το youthempowered.gr. Με μία απλή εγγραφή, μπορεί κανείς να αποκτήσει πρόσβαση στο περιεχόμενο των σεμιναρίων, αλλά και σε επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό, δωρεάν προσωπικό τεστ αξιολόγησης και διαδραστικές παρουσιάσεις από στελέχη της αγοράς που λειτουργούν εθελοντικά ως μέντορες.